2022-12-28
琴日出发去行市集之前, 去咗附近嘅 ❥⧽黑布小巷 ❥⧽食Lunch, 估唔到假日都咁多人。𓊈台式肉蛋芝士吐司 $𝟻𝟹𓊉强烈建议带手套食吐司, 因为真系会爆汁㗎, 煎蛋超级流心, 猪扒够软腍Juicy, 芝士份量足仲可以拉丝, 酱汁带甜味, 完全做到台式嘅感觉, 好好味! 𓊈蕃茄红烧台式牛肉面 $𝟾𝟾𓊉牛肉面汤底浓稠, 有浓郁蕃茄味, 浓而不腻, 牛肋条份量多而且整得好软腍, 好好食, 面条粗身有咬口, 个人认为成个面都好出色!𓊈花枝丸配淮盐 $𝟸𝟾𓊉花枝丸外脆内软, 食落唔会好粉仲有花枝粒, 价钱相宜。𓊈黑布台式香肠 $𝟸𝟾𓊉台湾香肠皮脆, 肥瘦肉比例几好, 原条食都唔会觉得咸。𓊈热黑糖红枣姜三色圆 $𝟹𝟾𓊉三色圆有芋圆, 地瓜圆同紫薯圆, 粒粒都烟靭Q 弹, 配咗黑糖红枣姜, 辣辣地, 驱寒暖胃。𓊈跟餐 ✧ 冻顶乌龙 $𝟾𓊉选用台湾茶叶, 以低温冷泡, 一d 都唔甜, 好解渴解腻。𓊈跟餐 ✧ 冬瓜茶 $𝟻𓊉冬瓜茶清甜, 好饮。♡♡ 整体食物饮品都好好, 店员又好 nice, 难怪咁有人气, 真系值得再食!
𓊈台式肉蛋芝士吐司 $𝟻𝟹𓊉
𓊈蕃茄红烧台式牛肉面 $𝟾𝟾𓊉
𓊈花枝丸配淮盐 $𝟸𝟾𓊉
花枝丸外脆内软, 食落唔会好粉仲有花枝粒, 价钱相宜。
𓊈黑布台式香肠 $𝟸𝟾𓊉
台湾香肠皮脆, 肥瘦肉比例几好, 原条食都唔会觉得咸。
𓊈热黑糖红枣姜三色圆 $𝟹𝟾𓊉
𓊈跟餐 ✧ 冻顶乌龙 $𝟾𓊉
选用台湾茶叶, 以低温冷泡, 一d 都唔甜, 好解渴解腻。
𓊈跟餐 ✧ 冬瓜茶 $𝟻𓊉
冬瓜茶清甜, 好饮。