2021-08-11
港岛pizza篇➖Dough Bros🍕🍩近期大热门 专做外卖嘅Pizza店 仲有提供vegan pizza选择🥗开到成个港岛都系😎宜家已经有6间分店👍🏻我地用左外卖app叫定先 去到都仲有好多客人等紧外卖 所以都仲要等一阵~仲有一大块玻璃窗 可以比你睇住成个pizza嘅出炉过程✋🏻人手搓饼底 即叫即整☺️〰️The works $158🍕🍕材料有《西班牙辣香肠 意大利辣肉肠 猪肉meatball 蕃茄 mozzarella cheese》店员已经预先将pizza切开成六块 size正常✨主要材料系肉丸同肉肠 啱晒食肉兽 材料配搭都好惹味👅✨sourdough做pizza底 批底同平时pizza唔同 有啲烟韧 食得出系酸种包整成 几好咬口 食到最后冻左都唔会硬晒 有种淀粉嘅感觉 而pizza边有微微烘脆✨有少少辣 因为有辣椒同pickled 🌶 ✨店员仲比左两款dipping sauce 我地 推介黑松露酱 我地都一致觉得点左酱仲好食左😍不过呢款pizza就无芝士拉丝嘅效果👉🏻👈🏻〰️Nutella Doughnut $38🍫🍩因为只系2个人食嘅关系 惊食唔晒 所以只系买左一粒 食完好后悔无
〰️The works $158🍕🍕
店员已经预先将pizza切开成六块 size正常
✨主要材料系肉丸同肉肠 啱晒食肉兽 材料配搭都好惹味👅
✨有少少辣 因为有辣椒同pickled 🌶
〰️Nutella Doughnut $38🍫🍩
因为只系2个人食嘅关系 惊食唔晒 所以只系买左一粒 食完好后悔无一人一粒😔
✨满满嘅Nutella酱做饀 外面撒满左cinnamon sugar
✨一咬落去啲酱真系爆出嚟 仲要系超流心!!!!好癫🤤🤤🤤劲香浓 朱古力控一定好幸福
👉🏻好怕甜嘅可以拣吉士味 都好受欢迎 中意食甜嘢嘅我 觉得Nutella味都未去到话好甜😎谂返都好邪恶呀🙈
💰$196 (2人)
食物质数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境舒适 ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
推介指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
#hkcp_湾仔 #hkcp_pizza
虽然要外卖有少少麻烦 同埋住得远嘅话返到屋企要翻热 但系食完即刻劲想有下次👅😆
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📍Dough Bros (皇后大道东) (湾仔)
湾仔皇后大道东25号地舖