2天前
成日經過Doughbros都冇試過佢哋啲Pizza,今次終於有機會同朋友一齊試試佢!Doughbros主打手工披薩同donut,就算佢開咗咁多間分店,都係好食得出佢係手工整嘅!The BBQ Chicken PizzaThe BBQ Chicken Pizza 係一個充滿層次感嘅披薩,披薩底用咗香甜嘅BBQ醬作為基底,配搭上嫩滑嘅雞肉同豐富嘅芝士,芝士溶化後拉絲嘅效果令人食指大動。紅洋蔥帶出咗少少辛辣嘅味道,而香菜則為整個披薩增添咗一點清新嘅香氣,令味道更加平衡。薄薄嘅批底食落唔油,仲有少少清新嘅感覺!最特別嘅係,呢個披薩仲會附上一個白色嘅奶油醬汁 (exactly係咩醬我唔知,但真係好夾個pizza,好好味!),用嚟點披薩食。呢個醬汁帶有淡淡嘅奶香,配搭燒烤雞肉同芝士,令每一口披薩都更加濃郁豐富。呢款BBQ Chicken Pizza份量適中,口感豐富,無論係獨食定係同朋友分享,都非常適合。🍕🐔Nutella Donut with Cinnamon Sugar呢個甜甜圈表面灑滿咗肉桂糖,帶出咗淡淡嘅辛香同甜味,而內裡則填滿咗滑溜嘅Nutella榛子醬,係填滿!超級多醬!咬落去嘅時候,
The BBQ Chicken Pizza 係一個充滿層次感嘅披薩,披薩底用咗香甜嘅BBQ醬作為基底,配搭上嫩滑嘅雞肉同豐富嘅芝士,芝士溶化後拉絲嘅效果令人食指大動。紅洋蔥帶出咗少少辛辣嘅味道,而香菜則為整個披薩增添咗一點清新嘅香氣,令味道更加平衡。薄薄嘅批底食落唔油,仲有少少清新嘅感覺!最特別嘅係,呢個披薩仲會附上一個白色嘅奶油醬汁 (exactly係咩醬我唔知,但真係好夾個pizza,好好味!),用嚟點披薩食。呢個醬汁帶有淡淡嘅奶香,配搭燒烤雞肉同芝士,令每一口披薩都更加濃郁豐富。呢款BBQ Chicken Pizza份量適中,口感豐富,無論係獨食定係同朋友分享,都非常適合。🍕🐔 Nutella Donut with Cinnamon Sugar
呢個甜甜圈表面灑滿咗肉桂糖,帶出咗淡淡嘅辛香同甜味,而內裡則填滿咗滑溜嘅Nutella榛子醬,係填滿!超級多醬!咬落去嘅時候,外層嘅糖同內層嘅Nutella完美結合,口感酥脆而內餡豐富,每一口都係甜蜜嘅享受。同埋佢個dough超級鬆軟,唔會過於甜膩,食完唔會覺得太過沉重。🍩🍫
Doughbros 都真係幾高質!推介推介!