2024-06-17
位于铜锣湾嘅Firebird 居酒屋一向人气极高,今次同朋友嚟到铜锣湾拣咗firebird吹吓水🔸$8刺身层层叠八周年感谢祭推出嘅活动,30秒内用指定工具夹到几多刺身就比几多你,于网上订座就可以享用呢个优惠喇。🔸特上牛肉串烧成盒 $188 其中包括日本产和牛串烧、牛肉寿喜烧串、厚切牛舌串烧,以及牛肉金菇卷和秋葵串。牛肉寿喜烧串加上蛋黄汁,口感更滑溜。而牛舌串烧带爽,内里保持著软嫩的口感。 🔸火山熔岩鲑鱼卷 $98鲑鱼经过轻炸之后,外层变得酥脆,亦尝到鲑鱼的鲜美,带少少微辣,味道几特别,推荐。 🔸日本产鸡肉野菜天妇罗盛盒 $128每一件都酥脆可口,鸡味浓郁结实,同清脆的野菜完美融合,感觉唔会好腻。🔸松叶蟹肉稻庭乌冬 $138蟹肉都几多,啖啖鲜味。汤偏杰身,乌冬幼身带烟韧,索左个汁都唔错。🔸抹茶蕨饼伴雪糕 $48细腻烟韧嘅抹茶蕨饼好食。冰凉滑顺的云呢拿雪糕同软糯嘅红豆🫘好夹,整体有惊喜。🔸Grape Soda$48🔸strawberries smoothies $68两款味道清新,strawberries smoothie嘅士多啤梨味道自然唔太甜,解渴一流。
🔸$8刺身层层叠
🔸特上牛肉串烧成盒 $188
而牛舌串烧带爽,内里保持著软嫩的口感。
🔸火山熔岩鲑鱼卷 $98
🔸日本产鸡肉野菜天妇罗盛盒 $128