2024-09-21
前排朋友生日想食铁板烧🎂我第一时间谂起带佢去尖沙嘅「秋田铁板烧刺身专门店🍁」, 开左18年,我相信大家都唔陌生有听过佢地名,最近师傅仲会喺铁板上写祝福语&砌靓靓公仔比客人打咭影相,啱晒钟意食好野同打卡嘅朋友仔啊😋🩷!今次叫左秋田二人前套餐,我地两个都食得好饱好开心,因为除左师傅整得好好味之外,呢到待应嘅服务都好贴心,令你成餐都好舒适可以开心同朋友畅谈👭🏻季节沙律🥗蔬菜新鲜又开胃,开左个靓头🫶🏻鱼籽鹅肝蒸蛋蛋滑如丝,带著鹅肝的浓郁香气,鱼籽的鲜口感更添风味🩷鲜活时令龙虾🦞龙虾肉质鲜甜,弹牙可口,配上沾满龙虾汁嘅多士真系意外惊喜🤤原只鲜活南非鲍鱼鲍鱼肉质厚实,煮之前都仲不停郁好新鲜,加上佢秘制忌廉汁同海带,每一口都令人陶醉,回味无穷🤭季节时令海鲜🍣今次叫左时令三点刺身,佢嘅拖罗油脂分布均匀,入口即化,可惜只有一旧🥲香煎顶级鹅肝🪿外脆内嫩,浓烈的鹅肝香味扑鼻而来,点埋旁边的酱,口感令人赞叹!鹿儿岛霜降和牛薄烧卷🐮肉质滑嫩,油花分布得恰到好处,薄烧嘅牛肉卷住蒜片,享受口感的层次感鹿儿岛霜降和牛厚烧🐮厚切的和牛肉,煎至刚熟,咬落去肉汁四溢,食肉者嘅天堂啊😚🥩秋田炒饭🍚米饭粒粒分明,炒埋其他新鲜的
季节沙律🥗
蔬菜新鲜又开胃,开左个靓头🫶🏻
鱼籽鹅肝蒸蛋
蛋滑如丝,带著鹅肝的浓郁香气,鱼籽的鲜口感更添风味🩷
鲜活时令龙虾🦞
龙虾肉质鲜甜,弹牙可口,配上沾满龙虾汁嘅多士真系意外惊喜🤤
原只鲜活南非鲍鱼
季节时令海鲜🍣
香煎顶级鹅肝🪿
鹿儿岛霜降和牛薄烧卷🐮
鹿儿岛霜降和牛厚烧🐮
厚切的和牛肉,煎至刚熟,咬落去肉汁四溢,食肉者嘅天堂啊😚🥩
秋田炒饭🍚
米饭粒粒分明,炒埋其他新鲜的配料,一碗看似简单嘅料理都可以整得咁好食😍
炒野菜
龙虾清汤🦞
睇住师傅将整个龙虾完全运用,头中的汁都用埋黎煲汤,龙虾的精华在每一口中全面展现,汤底清淡且不失鲜味,系我最钟意嘅一道菜!
精选甜品
💰 每位$888另收加一