2023-02-07
大丈夫食堂(Cheung Sha Wan)对于长驻长沙湾嘅小编来讲 呢间舖头已经开咗好一段时间😌😌 可惜一直未有机会试 今次难得朋友来长沙湾作客😆😆 即刻带佢试吓呢间人气抵食日式食堂🇯🇵 顺便自肥嘛😈⌖ 塩烧牛舌定食 🐮👅💰$98成个定食拼盘卖相精致🤓 牛舌一共有十块 属于薄切 隔离配有烧汁同埋柠檬🍋 配菜方面除咗有新鲜沙律🥗、日式茶碗蒸🥚、味噌汤仲有特制海带 配埋白饭好丰富☺️☺️ 牛舌烧到两面金黄🔥 热辣辣摆入口好软嫩 认真不错!😋😋⌖ 牛油果三文鱼丼 🥑🐟💰$85牛油果三文鱼两款都系呈角切 三文鱼食落够肥美😍😍 面头仲铺咗啲蟹籽🦀️、紫菜 成个搭配好夹添 食唔停口 配菜方面同上 正常发挥🤔🤔⌖ 唐扬炸鸡 🐔💰$50黎之前朋友大推!😎 小编试咗都觉得好正 炸衣非常薄 鸡件好嫩滑🥹 配埋沙律酱一流 就算冻咗都保持脆口 足足有六大件 好抵食😙😙☻ 回头指数:8.5/ 10 ❝ #Amiの九龙觅食记#Fatshit_ami #Dinnertime #长沙湾美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #大丈夫食堂 #塩烧牛舌定食 #牛油果三文鱼丼 #唐扬炸鸡 #日式食堂 #日本菜 #日式定食 #长沙
⌖ 塩烧牛舌定食 🐮👅
💰$98
⌖ 牛油果三文鱼丼 🥑🐟
💰$85
⌖ 唐扬炸鸡 🐔
💰$50
☻ 回头指数:8.5/ 10
❝ #Amiの九龙觅食记
#Fatshit_ami #Dinnertime #长沙湾美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #大丈夫食堂 #塩烧牛舌定食 #牛油果三文鱼丼 #唐扬炸鸡 #日式食堂 #日本菜 #日式定食 #长沙湾日本菜 #长沙湾定食推荐