2024-03-27
以前经过旺角分店每次都见到大排长龙,所以冇咩耐性嘅我一路都未有机会试,今次见到原来荃湾都开咗分店㖞!咁近我屋企附近🤩点可以唔即刻过嚟试吓呢🥰鸡白汤拉面🐔$95睇Menu就比佢个白雪雪既奶白泡汤底吸引住,一定要叫黎试吓啦!果然令我有惊喜,先试一口汤,好浓厚嘅鸡鲜味,又唔会话好咸,最后我差不多成碗汤饮晒😝面质拣咗较柔软既!依然弹牙,啱啱好!!慢煮鸡胸肉好嫩滑👍🏻慢煮叉烧半肥瘦软腍腍好好食吖😋重有原粒溏心蛋好鬼正吖🥰特浓豚骨沾面🐷$82个特浓沾面汁果然系好浓郁,浓得黎绝对唔会过咸,沾汁配搭标准硬度嘅粗面食劲夹吖😋半肥瘦叉烧有炙烧过,所以特别香,脂肪部份入口即溶又唔会觉得好油腻👍🏻煎饺子🥟$29皮薄脆煎到微微金黄色,馅料内充满肉汁😋真的不错👍🏻🌀绿茶可乐🌱$20好特别竟然有绿茶口味嘅可乐,个樽重好靓架🤩当然要一试😆微微绿茶香但又系可乐既味道,口感好特别吖!我几钟意🥰🌀SAGE白桃乌龙冷泡茶🍑$20好清香白桃味道,又唔会太过甜❤️好饮吖!!
面质拣咗较柔软既!依然弹牙,啱啱好!!
慢煮鸡胸肉好嫩滑👍🏻慢煮叉烧半肥瘦软腍腍好好食吖😋重有原粒溏心蛋好鬼正吖🥰 特浓豚骨沾面🐷$82
半肥瘦叉烧有炙烧过,所以特别香,脂肪部份入口即溶又唔会觉得好油腻👍🏻 煎饺子🥟$29
皮薄脆煎到微微金黄色,馅料内充满肉汁😋真的不错👍🏻 🌀绿茶可乐🌱$20
🌀SAGE白桃乌龙冷泡茶🍑$20
好清香白桃味道,又唔会太过甜❤️好饮吖!!