2024-02-10 84 浏览
最近天气冻冻地,最想就系食d暖笠笠嘅嘢暖暖个胃☺️朋友话我地好钟意食果间拉面店开新分店开到黎荃湾。之前去开既旺角分店经常都大排长龙,今次就试试新店轮候时间会唔会短d😎一生悬面新店位于荃湾富荣街,荃湾港铁站步行五分钟就到,非常方便!餐厅布局分吧台位同普通餐桌位。我地用餐时间系平日晚上七点半左右,可能系新开张冇咩人知,我地唔使排队就入得。不过入到餐厅眼见都九成满入座。突然觉得自己好幸运,从来未试过食一生悬面唔使排队!🤓鸡白汤拉面 $95一上菜第一时间当然系饮啖汤底,浓厚的鸡白汤真系冇令我失望,浓厚得来不会咸不会腻,清香得来带点回甘。而鸡胸肉嫩滑同慢煮叉烧软腍入味。面质方面,我选了硬度较硬既幼面,面身烟韧有口感。另外配菜仲有芦笋、粟米仔、洋葱、紫菜、半熟蛋等等,令整体味道更加升华!食食下觉得太好味再追加咗(竹笋$10)同(紫菜$10),食到饱饱真系好满足呀🤩特浓豚骨沾面 $82沾汁味道浓郁,唔会死咸。面质方面,我选了标准硬度既粗面,面身弹牙有口感。而叉烧肥瘦适中仲经火炙烧过,味道有点微焦,相当香口!另外配菜仲有半熟蛋同竹笋。超爱食拉面既我们同样地觉得唔够喉再追加(半熟蛋$12),(竹笋$10)

鸡白汤拉面 $95

特浓豚骨沾面 $82
沾汁味道浓郁,唔会死咸。面质方面,我选了标准硬度既粗面,面身弹牙有口感。而叉烧肥瘦适中仲经火炙烧过,味道有点微焦,相当香口!另外配菜仲有半熟蛋同竹笋。超爱食拉面既我们同样地觉得唔够喉再追加(半熟蛋$12),(竹笋$10)同(紫菜$10),食到自己钟意食既嘢真系大满足!👍🏻

煎饺子 $29
外皮煎得金黄香脆,皮薄烟韧,肉汁丰富☺️

总结新分店无论食物质素,服务态度都保持得好稳定,评价都好高,系一间我会keep住食既拉面店🥰
  • 特浓豚骨沾面
  • 鸡白汤拉面