今日去咗Bakehouse第7 分店系沙田新城市广场新店买面包同食Dinner,如果大家系系面包甜品控,对Bakehouse一定唔会陌生。沙田分店除咗有sourdough 面包,甜包买外,有个corner 卖 T - shirt ,襟章,环保布袋,杯同果酱,重点系有全日堂食餐点,唔系食面包甜品咁简单,有晚市提供,更特设二人 All in ❗️Menu,究竟有咩食呢?Dinner menu 本身有a la carte 同 All In❗️套餐 (2 位起 $360 )不过All In ❗️套餐就冇得拣食咩,不过你可以同staff 讲想吃什么,佢会尽量满足你要求,我哋三个就试咗好似肓盒dinner 🤣。All in 盲盒dinner 有面包,前菜,主菜,配菜同甜品,好丰富架。🍴乡村酸种面包配蒜香海藻味噌牛油暖暖乡村酸种面包,外脆内软,搽上劲香蒜味海藻味噌牛油🧈一齐食好正。 🍴蜜糖白桃布袋芝士布袋芝士配埋Baguette同香甜白桃都好出色。🍴松露生牛肉他他阵阵松露香气,上层刨上松露同巴马臣芝士,下层牛肉他他,朋友话味道好好。🍴蕃茄蜜瓜沙律蕃茄同蜜瓜鲜味又甜,食得出好新鲜。🍴澳洲M4和牛西冷配炸洋

🍴乡村酸种面包配蒜香海藻味噌牛油

🍴蜜糖白桃布袋芝士
布袋芝士配埋Baguette同香甜白桃都好出色。

🍴松露生牛肉他他

🍴蕃茄蜜瓜沙律
蕃茄同蜜瓜鲜味又甜,食得出好新鲜。

🍴澳洲M4和牛西冷配炸洋葱圈及芥末胡椒酱
和牛西冷烤得刚刚好,牛扒肉质粉嫩,加埋
烤牛骨髓,个牛骨髓先系精粹,朋友话非常好吃😋无得输,喜欢吃牛的朋友推荐必定要试吓。

🍴非洲霹雳椒辣酱烤春鸡
全只肥大烤春鸡烤到鸡皮几脆,鸡肉都几嫩有微辣,红椒同金不换做配菜

🍴香辣炸薯条配蒜蓉蛋黄酱
有少少辣的炸薯条,味道正常(忘记拍照)。

🍴鳀鱼酱宝石生菜沙律
宝石生菜好甜好新鲜,生菜好脆口配上鳀鱼酱食都唔错😌。

🍴朱古力慕斯配薯仔意式雪糕
个人觉得味道有点甜,入面有雪糕,不过系几特别的。

🍴 Tiramisu软雪糕
软雪糕由意大利软芝士🧀制作,上面放上朱古力粉,最正系旁边的杏仁片又香又脆。

Overall 食物质数不错,服务员又好helpful 同nice ,加埋透过open kitchen 看到厨师🧑‍🍳做菜,真系好有气氛。

小贴士💡
呢间新开人气排队店,如果想吃就建议17:20 前左右去排队,17:45 派筹,18.00就开始入座,就可以食到第一轮,如果唔系就要等下第二轮,起码八点后先有位,问了职员暂时不会有订枱服务,要walk in。
2025-01-22