2016-08-21 5267 浏览
今日表妺要洗礼,所以要早一啲去饮茶。点知,唉,原来呢间湾仔区叫做高级嘅食府系一个伏....首先讲吓里面嘅装修,根本就系枱贴枱,楼底又矮又应声。其实装修都系其次食物先至最紧要,我哋叫咗咁多样点心基本上冇一样野系好食,我都好耐未试过啦!10分为满分烧卖 - 4分/同叮叮𠮶啲冇乜太大分别,内外都有一点干春卷-4分/春卷适合素食人士里面只系有豆芽棉花鸡-0分/呢个真系经典,作为棉花鸡,一旧鸡都冇,我问waitress佢仲话⋯⋯系呀棉花鸡系真系冇鸡㗎😨我心谂我喺其他餐厅食咗咁多年系有鸡肉喺里面架㖞🙄牛肉球-3分/形状都似牛肉球但系没有什么味道豉油鸡-3分/煮得太鸡皮甩晒,好多碎骨,同埋本身只鸡都好细,($248蚊半只)真系唔太抵食溥餐-9分/呢个最好食鱼汤米线-6分/ 鱼汤唔够鲜甜,米线上可,但啲鱼肉啲腥味😓叉烧-4分/外形有点怪,食落口就知道有点不对,啲叉烧好大阵臭猪味,可能肉质唔太新鲜。总结:服务态度一般,我同婆婆一坐低就叫咗碟豉油但系食完哂嘢都仲未到。食物质素,不可接受,下次唔会再嚟😑

首先讲吓里面嘅装修,根本就系枱贴枱,楼底又矮又应声。

10分为满分
烧卖 - 4分/同叮叮𠮶啲冇乜太大分别,内外都有一点干