𝘠𝘢𝘬𝘪𝘯𝘪𝘬𝘶 𝘎𝘳𝘦𝘢𝘵 @ 𝘚𝘩𝘦𝘶𝘯𝘨 𝘸𝘢𝘯 - 𝘧𝘪𝘳𝘴𝘵 𝘵𝘪𝘮𝘦 𝘵𝘳𝘺𝘪𝘯𝘨 ‘𝘸𝘢𝘨𝘺𝘶 𝘰𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦’❗️👧🏻_上个月因为政府再次降低餐厅入座率到50% 搞到成个月前book定嘅餐厅喺娟娟生日前几日先打嚟话要取消我哋嘅Booking😿😾因为得翻几日时间所以我就起势咁喺OpenRice揾唔同类型嘅好西 逐间餐厅打电话 最后俾我系唔打唔撞嘅情况之下揾到呢一间以高质特别部位嘅和牛同埋可以选择omakase set嘅烧肉餐厅🙀😽🌟𝘌𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘖𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦 - 𝘗𝘳𝘦𝘮𝘪𝘶𝘮 5 𝘒𝘪𝘯𝘥𝘴 𝘰𝘧 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘙𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘶𝘵 $580 𝘱.𝘱.3 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘴 𝘰𝘧 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘙𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘶𝘵𝘴 - 𝘊𝘩𝘦𝘧 𝘙𝘦𝘤𝘰𝘮𝘮𝘦𝘯𝘥𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴𝘝𝘦𝘨𝘦𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘙𝘢𝘳𝘦 𝘊𝘶𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘖𝘳𝘪𝘨𝘪𝘯𝘢𝘭 𝘋𝘢𝘴𝘩𝘪 𝘚𝘰𝘶𝘱“𝘒𝘪𝘮𝘶𝘳𝘢𝘺𝘢𝘬𝘪 𝘋𝘰𝘯”𝘋𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺 *𝘖𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘪𝘯𝘪𝘮𝘶𝘮 𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳 𝘰𝘧 2 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴*成个过程入面职员会详细讲解成个上菜同食用

炖和牛

𝘝𝘦𝘨𝘦𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺

“𝘒𝘪𝘮𝘶𝘳𝘢𝘺𝘢𝘬𝘪 𝘋𝘰𝘯”

𝘋𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺
玉米茶

成个过程入面职员会详细讲解成个上菜同食用嘅先后次序 同埋每一道菜/和牛嘅位置同埋每种和牛烧嘅时间、方法、配边种酱汁同埋佢他食用方法等等❣️起初以为会有职员全程帮你烧 但系原来唔系嘅 佢只系会示范烧第一道special rate cut同埋左后嘅Kimurayaki🙌🏻不过放心佢哋会喺你附近随时随地解答你嘅问题甚至帮你 完全唔需要担心overcook😽😻

首先佢地会上左一个炖和牛作为一个前菜 望落好似一啲普通嘅咖喱牛腩大食落就好似以后油脂分布平均啲同肉味香浓嘅和牛牛腩 一般般啦🙌🏻但系由个special rare cut就好有惊喜喇😻3件special rare cut都有佢哋嘅独特之处 共同点就系每一件油脂分布都好平均 完全做到入口即溶嘅效果 而且非常柔软滑嫩 牛味好重😽最深刻嘅第三旧 系牛byebye肉嘅位置 前两旧主要系以油脂分布高而令到佢入口即溶 而哩旧食落相对冇咁多油脂 但啲肉质超软绵绵 好似食紧和牛棉花糖咁❣️🙀肥Glor真系第一次食啲肉质咁特别嘅部位🙉

至于个Kimurayaki Don就唔使讲啦 相信有试过和牛嘅大家应该会试过和牛西冷有几鬼正😻会变小2秒放喺个饭上边再加只生鸡蛋黄同葱 然后再轻轻拮穿佢咁就可以食喇🥰

overall我都觉得好满意 之前询问处使唔使家事饼费佢哋都话唔需要 去到仲好友善帮我地摆好个蛋糕 如果开翻晚市一定会去试吓佢个dinner omakase😽或者试下soho branch❗️
2020-12-05
庆祝纪念
生日
玉米茶
  • 𝘌𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘖𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦 - 𝘗𝘳𝘦𝘮𝘪𝘶𝘮 5 𝘒𝘪𝘯𝘥𝘴 𝘰𝘧 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘙𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘶𝘵
  • Great salad
  • Lunch  set