2022-05-20
我同男朋友一齐去沙田第一城食和民,叫左套餐同小食。🫓前菜:系几旧似莲藕既野,食完一旧都唔知食紧唛,然后放弃咗。🐟刺身:有三块黑黑地既三文鱼刺身,睇完唔开胃,最后我冇食到。🥗凯撒沙律:一兜冇咩沙律酱,面包粒已软身,感觉放左好耐。🥘海鲜火锅:系二人餐黎讲,份量超小,好hea,一半份量都系菜。🐙章鱼烧:非常普通,应该系拎现成货整热,但蛋黄酱同另一个酱太小,食落偏咸🍣加洲卷:no comment, 10分满分,佢只有4分。我开始怀疑人生,究竟我哋食紧咩?食左个「二人餐」之后个肚好空虚,平时我地两个系屋企,一个人都食唔到一碗饭,我地唔算大食,但呢餐绝对唔饱+唔抵食。既然系咁,我地再叫清酒煮蚬同大板椰菜烧。哎呀!又失望多次🍶清酒煮蚬:蚬又细,肉又细又「柴」,重点系冇味丫!我究竟食紧咩🙈🙈🙈🙈🥬大板椰菜丝:唔系讲笑,里面劲多细椰菜丝,念住应该好食啦挂,点知!椰菜丝系冇咪架!!咸味、甜味都冇,好怀疑系用垫底既椰丝煮😒😒😒😒成个大板烧如果满分系10分,我会比负100分!真心难食到叫救命🆘可能我地好几年前试过沙田新城市和民,质素好好,所以一开始对呢间餐厅有正面期望,但我地食完之后,心里面对于和民地位系由天
🥗凯撒沙律:一兜冇咩沙律酱,面包粒已软身,感觉放左好耐。
🍣加洲卷:no comment, 10分满分,佢只有4分。
既然系咁,我地再叫清酒煮蚬同大板椰菜烧。哎呀!又失望多次
可能我地好几年前试过沙田新城市和民,质素好好,所以一开始对呢间餐厅有正面期望,但我地食完之后,心里面对于和民地位系由天堂落左去地狱🤣🤣唔系讲笑,但我地一致都表明以后唔食呢间野。