2021-05-01
呢间舖头系浅水湾沙滩附近嘅商场 我哋去到𠮶阵 好多人排队同我哋讲要等一个钟左右😣因为如果有狗仔嘅话会指定坐某啲位~本身谂住放弃不过最后舖头好快又打电话嚟话有位点解我哋会拣呢间舖呢❤️因为呢个环境真系太靓一定要睇吓第二张相 完全系泰国feel嘅餐厅😍🤩打卡一流 另外狗仔都可以入去 入面仲有狗仔餐㗎🐶🐶钟意同狗仔出街嘅一定要试下黎舖头入面嘅职员全部都系外国人 基本上都系讲英文🙊🙊this this this🤪我哋估估下咁就叫咗四样嘢(≧▽≦)-冬阴功蘑菇海鲜炒饭 个饭够干身 冬阴功味都算重 不过我哋同咗佢讲少辣 所以就唔会太辣 入面海鲜就唔算太多 份量就普通 不过啲蘑菇吸左啲汁入去好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好香 加埋d青柠汁 一流 食到一半h先生话迟啲要试下系屋企整❤️又有口福啦◉‿◉不过价钱方面就有少少贵(浅水湾食嘢好贵啊啊啊啊啊啊~~~~~~~💸💸💸)银包好肉赤(´・_・`)呢个饭好似系大概150 但系味道真系唔错 真系有啲似系泰国食嘅感觉!!-泰式青木瓜沙律🥗呢个通常喺餐厅食我哋都会觉得好辣 反而唔知点解今次觉得冇咁辣 我特别钟意 酸酸甜甜好开胃(´Д` ) 好想睇我再加埋一啲小蕃茄 成个感觉好
-冬阴功蘑菇海鲜炒饭
-泰式青木瓜沙律🥗
酸酸甜甜好开胃(´Д` ) 好想睇我再加埋一啲小蕃茄 成个感觉好清新^o^ 食完沙律仲肚饿咗 同香港平时食嘅有少少唔同 (值得一试!!)
-炭烧沙嗲鸡肉串
炭烧味系真系好香!!!!我同H先生都觉!!!重点系香得黎又唔会觉得系烧㶶咗嘅味道(^∇^)啲鸡肉好滑 仲要好大嚿
觉得最特别系啲汁 上面嘅系沙嗲酱 好重花生味 有时喺香港食串烧 会有好多花生粒粒 反而呢只酱无(但系我钟意)❤️隔离𠮶只 其实我都唔太知系咩汁😂酸酸地好好味 有少少青瓜味 又有少少辣 加落去啲串烧到又几特别(≧∇≦)
两个人大概食咗四百几蚊都真系几贵😣😣😣😣但系个景真系好舒服 同埋好靓行多几步就已经系沙滩啦~~~~❤️❤️❤️❤️