2015-09-19 162 浏览
尖椒皮蛋皇,其实我好想试架,我对新菜式系好有好奇心,亦好有冒险精神﹗但朋友仔唔食冷盘的呢。猪润木耳牛肉米线配酸辣汤,卖相求那期,车仔面都好过佢。汤底只有劲酸味,酸味盖过一切,食唔到辣。我明明记得多年前酸辣都可以撰择辣度架㖞,为何依家无得拣?只有大埔店唔得?大量生滚芽菜,草青味浓,全数拨比朋友仔,我唔食芽菜的。猪润保持水准,干鞋硬齐晒,木耳爽脆无特别。腐竹牛肉鸡肉扭纹红薯粉配煳辣汤,淡而无味水汪汪。仍然唔比我拣辣度,以前食煳辣大辣要煳辣大辣不知几鬼刺激呀 ﹗滑牛乸到腍劈劈,鸡肉干鞋,腐竹索汤好味,红薯粉又弹又咽韧连汤一齐食,好味。土匪鸡中翼,跟我多年前食𠮶次完全唔同,当年完全无腌过,里面半点味道都没有,烧熟就洒上孜然粉同香草系表面捞混就算,好难食。但今非昔比,腌得入味,外层有香浓香草孜然味,烧得外皮香口里面嫩滑,条脷仲食到有点麻痺添 ,好食!

猪润木耳牛肉米线配酸辣汤
腐竹牛肉鸡肉扭纹红薯粉配煳辣汤