2014-11-07
是晚友人为我庆生,我选择了此店。由早前一间店到现在扩张至两间相连店,终于有机会去拜访。时间七点钟,两铺既食客不多,我选择去铺面稍为大些少既新店,全因店内装潢更有格调。想入餐厅之际,但我居然揾唔到个入口…因为好难分辨店内既木板装潢同木门入口!店员见我眼望望,就出手打救,并指示开自动门既按钮。睇左一轮餐牌,样样都好吸引,但因为唔太肚饿,卒之同友人点左:1)All Day Breakfast Deluxe、2)抹茶吐司、3)Rose Latte1) All Day Breakfast Deluxe:All Day Breakfast一向都系最吸引既一款食物,亦容易成为众人目标,因为材料丰富,难食极都有限。但今次认为呢份All Day Breakfast既炒菇比较干身同淡味;炒蛋都比较干;肠仔全属同一类,会比较单调,起码坊间有店铺混合多款肠以供客人选择;其他食物只属一般。 不过,唯独个松饼令我喜出望外!!!一开始以为系又干又硬,点知食落…十分松软而不干,新鲜烘制果然系唔同D!如果可以,净系单点呢份松饼都唔错! 2) 抹茶吐司:吐司搽上绿茶粉加錬奶,配上终茶雪糕球,一冻一热都唔错,但始终欠缺
1) All Day Breakfast Deluxe:All Day Breakfast一向都系最吸引既一款食物,亦容易成为众人目标,因为材料丰富,难食极都有限。但今次认为呢份All Day Breakfast既炒菇比较干身同淡味;炒蛋都比较干;肠仔全属同一类,会比较单调,起码坊间有店铺混合多款肠以供客人选择;其他食物只属一般。 不过,唯独个松饼令我喜出望外!!!一开始以为系又干又硬,点知食落…十分松软而不干,新鲜烘制果然系唔同D!如果可以,净系单点呢份松饼都唔错! 2) 抹茶吐司:吐司搽上绿茶粉加錬奶,配上终茶雪糕球,一冻一热都唔错,但始终欠缺什么… 3) Rose Latte:配上拉花既Rose Latte充满玫瑰味,饮一啖,感觉好舒服。
题外话/补充资料:
餐厅并无Skimmed Milk供应