2009-05-11
每逢大时大节d酒楼都set定晒d套餐, 唔多好食.又冇选择. 后来朋友介绍我去食BBQ, 佢话间野d BBQ海鲜值得去试.而且又有好多款串烧可以拣. 呀妈觉得有新意,于是一家五口去试下. 大约6:30点来到, 已坐满人.(仲以为母亲节冇乜人食BBQ). 好彩朋友帮我订左位. 然后陆续好多客来, 要等位. 我地叫左好多串烧同海鲜, d烧日式蚝同青酒煮大蚬真系好好味. 其他各式各样既串烧亦好正. 我地最钟意食烧原只鱿鱼桶, 好味又够林. 最怕食鱿鱼咬极都咬唔到.我地亦试左盐堆乌头同炒饭炒乌冬. 真估唔到d小炒水准都好高. 呢度d野食又可以分大、中、小辣, 啱晒我钟意食小小辣既人. 服务员既态度好好, 食物一般等十几分钟倒就可以烧好, 乌头就要等20分钟. d野食系即烧, 时间算快. 总括来讲, 样样食物都烧得好好味,牛舌、羊架、安格斯牛肉同烧鸡全翼.......连呀妈都赞好! 食左成枱野兼饱到呕先几百蚊, 呢度又唔收加一. 埋单时仲有烧蚝既coupon送.唔系送一只蚝系每人送一只蚝呀! 门口又可以泊车, 连停车场费都悭翻!