2017-09-26 5826 浏览
记得两年前在铜锣湾广场食过, 不至于好味, 尚算可以, 今晚朋友带路再来吃, 原来己不是那味儿了。装修光猛, 但枱与枱之间都非常紧密, 有点压迫感。非常抵食的套餐, 睇咁嘅价钱, 质素应该都唔好抱太大期望了。非常抵食的套餐, 睇咁嘅价钱, 质素应该都唔好抱太大期望了。我地 ORDER 了4人套餐; 汤 x 1 小菜 x 3时菜OR 美食 x 1冬瓜盅 (套餐汤转+$48)原个炖, 材料有丝瓜粒、莲子、江瑶柱、瘦肉及冬菇丝等, 想个个饱到捧腹走人就一定要, 冬瓜肉食极都有, 我最少食左3-4碗, 若然下少啲豉油, 清清地会更好饮。 梅菜扣肉话晒都系老字号, 点都有啲水准啩? 我错了, 不然也, 失望到极点子!完全货不对版!先讲腩肉, 不用五花腩不打紧, 但也不该用二层腩吧, 皮层80-90%肥肉, 下层是全瘦肉, 硬实实的, 就算偶尔有一块7成肥3成瘦, 却完全没有入口溶化口感, 梅菜算多, 也腍, 味道却一般般, 可能个汁唔系好掂, 咸咸地的豉油, 完全冇令我想用黎捞饭的味力!骨髓炆三鲜三鲜系蘑菇、秀珍菇及鹌鹑蛋, 骨髓口感腍滑, 本身无味, 靠个𩠌汁沾味, 可惜个三鲜汁亦唔觉得好味,

装修光猛, 但枱与枱之间都非常紧密, 有点压迫感。

我地 ORDER 了4人套餐;
汤 x 1
小菜 x 3
时菜OR 美食 x 1

冬瓜盅 (套餐汤转+$48)
冬瓜盅 (套餐汤转+$48)

梅菜扣肉
梅菜扣肉

骨髓炆三鲜
三鲜系蘑菇、秀珍菇及鹌鹑蛋, 骨髓口感腍滑, 本身无味, 靠个𩠌汁沾味, 可惜个三鲜汁亦唔觉得好味, 只系一般咸咸地的芡汁。
骨髓炆三鲜

椒丝腐乳通菜
通菜嫩口, 够镬气, 炒得好香口。
椒丝腐乳通菜

鱼香茄子煲
虽然系油咗啲, 但咸鱼香味颇浓, 咸咸香香, 几好味。
鱼香茄子煲

好一般的酒楼出品, 有排都唔会再黎食, 除非....非不得已!!