2019-12-20 1006 浏览
每年圣诞同新年都系最忙嘅时间,出街揾食真系谂到头痛。好彩最近发掘倒一个令我难忘嘅餐厅,试过几次,觉得唔错。呢间餐厅地方唔算大,怕嘈想倾吓偈,绝对系首选。环境舒适,装修睇落几有格调,由其墙上面条龙,行到入餐厅系会俾佢吸引咗。😄食物方面,茶碗蒸入面好足料,蛋够滑,呢几日冻冻哋,食佢最啱。我个人比较钟意食豚腩露笋卷,肉质鲜嫩,仲好juicy,卷住d baby asparagus, 好鲜甜,一d都唔漏。不得不赞佢哋嘅刺身,好新鲜,可以媲美日本当地食嘅正。😋 琴晚同朋友又去帮衬,老板介绍咗个圣诞火锅餐。餐入面有刺身,仲有我钟意嘅茶碗蒸😍。食完个火锅,师父仲好生鬼咁出嚟一路讲解,一路整个杂坎我哋食。本来冻冻哋,食完暖笠笠咁走。 呢间餐厅,有意思,即得一试再试。😉
竜匠沙律
3️⃣点刺身