2021-04-19 51 浏览
太耐冇去日本旅行, 心思思挂住当地pancake, 谂起尖沙咀THE ONE有间日本过江龙Gram cafe & pancakes, 今日放假就约好友lunch食返个pancake回味一下日本味道。餐厅环境开扬, 地方整洁,多款pancake选择, 更有主食意粉等供应,最后我地拣左两款pancake share, pancake好快上台, 卖相精嫩, 每碟只有三件扁扁的PANCAKE, 但对于吃过正餐后当甜品尚算足够!焦糖香蕉pancake: Pancake温度为暖暖的, 开边香蕉面层有层焦糖薄脆, 另外更有一小瓶枫糖浆, 淋上pancake食, 食落冇咁干;Pancake本身质地挺身, 咸咸地, 而且洒上糖粉, 但缺蛋香蛋甜味, 所以加入枫糖, 整体甜度亦唔会太过。杂果朱古力pancake:满满杂果覆盖著pancake, 奇异果、香橙、士多啤梨和蓝莓, 杂果款款清甜, 跟pancake一起食, 果甜味出众。

餐厅环境开扬, 地方整洁,

多款pancake选择, 更有主食意粉等供应,
最后我地拣左两款pancake share,

焦糖香蕉pancake:

香蕉焦糖pancake