2024-05-01 2011 浏览
呢间餐厅好多年前食过,印象都几好,储落好多熟客,今次特登揾返佢嚟食!今次叫咗佢最新出品嘅拌面系列,嗌咗个「藤椒麻酱拌面」($75) 配四大名醋之镇江骨拉面,佢都有唔同面底可以配,我就觉得麻酱拌嘅话,都系拉面正啲,呢款面虽然有啲邪恶,但真系正到不得了,佢嘅藤椒好香口,入口真系一秒麻痺神经,加埋啲椒麻油香气,惹味非常,捞埋麻酱,补足返啲芝麻甜香,再加上一大堆青瓜,整个菜式又清新,味道又够复杂。而镇江骨系另上嘅,令两个汁唔会捞埋一齐,镇江骨都炆得好冧,酸酸甜甜,十分好食。怀念药膳汤底,所以另一个就嗌咗「成年人不作选择刀削面」($80),个名够晒盏鬼,其实就系指「香滑落汤鸡、牛颈脊同猪软骨」,首先要赞嘅系个药膳汤真系好正,Keep到水准!鸡嘅数量唔算好多,但都够食,落汤鸡就唔系追求嫩滑嘅口感,但就好配到个药膳底;而牛颈脊同猪软骨都几有水准,煮得够冧同入味,一碗面有咁多配料我已经好满意喇!食得丰富啲加啲小食,加咗一只「药膳糖心蛋」(+$12),糖心蛋真系game changer,加落个面度超好食,流啲蛋浆出嚟超yummy另外加咗一客「蒸鲜肉大白菜及小棠菜云吞(两粒)」(+$12),大粒到爆!而且
呢间餐厅好多年前食过,印象都几好,储落好多熟客,

今次特登揾返佢嚟食!

今次叫咗佢最新出品嘅拌面系列,

嗌咗个「藤椒麻酱拌面」($75) 配四大名醋之镇江骨拉面,
佢都有唔同面底可以配,我就觉得麻酱拌嘅话,都系拉面正啲,
呢款面虽然有啲邪恶,但真系正到不得了,

而镇江骨系另上嘅,令两个汁唔会捞埋一齐,镇江骨都炆得好冧,
酸酸甜甜,十分好食。

个名够晒盏鬼,其实就系指「香滑落汤鸡、牛颈脊同猪软骨」,
首先要赞嘅系个药膳汤真系好正,Keep到水准!

食得丰富啲加啲小食,加咗一只「药膳糖心蛋」(+$12),

大粒到爆!而且有好多肉,更加饱肚,又唔会太heavy
最后呢款「香酥炸小云吞(十粒)」(+$12)比较少见,

脆卜卜之余又细细粒,可以过吓口瘾

最后加杯冻奶茶(+$9)(少甜少冰),

作为奶茶控嚟讲,呢杯我觉得都中上,奶同茶嘅搭配都几均衡,
奶味出少少

埋单都系一人一百蚊,食到揽住个肚走!
2024-04-25