2022-06-14
咁多人钟意去泰国旅行,相信系因为泰国比生活节奏急促嘅香港人一个喘息嘅机会。泰然嘅装修正正带比人一种悠然自得嘅感觉。一到午饭时间就坐满哂食客,有午市套餐提供,但今次就想试下主餐牌嘅特式𩠌菜,于是叫左泰式猪颈肉生菜包& 招牌焗黄咖喱面包软壳蟹,饮品拣左椰青&西瓜芝士沙冰椰青非常新鲜,椰肉香滑,椰汁清甜。平时多数系食泰式肉碎生菜包,比较少见泰式猪颈肉生菜包,决定一试。生菜好新鲜,亦有清洗干净,咬落脆口,系少有嘅餐厅重视生菜质素,猪颈肉放多少可按个人喜好,大大啖又得,浅尝又得,但个人建议食生菜包唔好太斯文,一定要食到生菜包住肉先会感受到生菜包嘅魅力招牌焗黄咖喱面包软壳蟹一见到就知道好适合钟意打卡嘅朋友,大大个份量十足,咖喱同蟹好夹,配上面包中和,最岩几个人一齐食