2024-02-05
HeSheEat旺角店搬咗去📍THE FOREST,想讲靓咗劲多,好有打卡café feel🤩。佢仲要新出咗好多吸睛甜品,雪糕牛角包🥐同雪糕芭菲🍧都冇得输!!·♡ 和风大虾牛油果沙律 HKD$98Lunch食多咗,梗系要叫个salad🥗平衡下。好大碟好足料,海量沙律菜、半个牛油果🥑、3只大虾🦐、车厘茄等,配上酸甜黑醋汁,好开胃😚。·♡ 烤羊西冷扒配芥末薯蓉 HKD$158羊西冷扒🐏要咗7成熟,烤得刚刚好,粉嫩多汁唔会好膻👍🏻;侧边嘅芥末薯蓉亦系亮点之一,口感绵密加上微辣,更能刺激味蕾😋。·♡ 士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕梳乎厘班戟 HKD$128呢度嘅甜品好啱打卡📸,原粒士多啤梨🍓底下系一大块麻糬😍,呢块麻糬绝对系我拣佢嘅原因!!同梳乎厘🥞夹埋令口感更加烟韧,梳乎厘班戟蛋香味几足,但个人觉得空气感可以再多啲。·♡ 特浓5.0牛乳雪糕芭菲 – 士多啤梨.芝士饼 HKD$72一定要相机食先,好少女心💕!特浓5.0牛乳雪糕嘅奶香味几浓郁,配埋粉粉嫩嫩士多啤梨🍓、朱古力脆米🍫、士多啤梨果酱、木糠碎、芝士饼🧀等,成个芭菲好丰富。·♡ Coconut Pandan Latte HKD$48
♡ 和风大虾牛油果沙律 HKD$98
♡ 烤羊西冷扒配芥末薯蓉 HKD$158
羊西冷扒🐏要咗7成熟,烤得刚刚好,粉嫩多汁唔会好膻👍🏻; 侧边嘅芥末薯蓉亦系亮点之一,口感绵密加上微辣,更能刺激味蕾😋。
♡ 士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕梳乎厘班戟 HKD$128
呢度嘅甜品好啱打卡📸,原粒士多啤梨🍓底下系一大块麻糬😍,呢块麻糬绝对系我拣佢嘅原因!! 同梳乎厘🥞夹埋令口感更加烟韧,梳乎厘班戟蛋香味几足,但个人觉得空气感可以再多啲。
一定要相机食先,好少女心💕!特浓5.0牛乳雪糕嘅奶香味几浓郁, 配埋粉粉嫩嫩士多啤梨🍓、朱古力脆米🍫、士多啤梨果酱、木糠碎、芝士饼🧀等,成个芭菲好丰富。
♡ Coconut Pandan Latte HKD$48
斑兰 x 椰奶🥥 制成嘅特饮,椰奶味好香浓,又系好适合打卡呢💚~
📍HeSheEat
旺角奶路臣街17号THE FOREST地下G6号舖