2023-07-22
拣咗几款招牌菜式,其中最吸引我嘅系牛肋眼上盖,个牛肋系嚟自澳洲,纹理好细致,带少少油花,将佢放上火炉慢慢烧烤,啲肉汁即刻迸发出嚟,香气四溢。等咗一阵,牛肉熟得刚刚好,切咗一片,入口即化,肉质嫩滑,真系令人赞叹。另外一款瓮渍牛肋骨,好特别嘅做法。佢哋将牛肋骨同埋香料放入大瓮度,然后密封发酵数日,令肉质更加入味。上桌嘅时候,我地已经嗅到佢啲香味。啖一口,啲肉软软嫩嫩,骨头仲可以轻松脱落,啲酱汁都吸收得好入味,真系啱哂啲爱呷骨嘅食家。至于牛舌三吃,就系有三款唔同烧法嘅牛舌,分别系原味、黑椒同埋红酒汁烧法。我个人最钟意黑椒烧法,啲牛舌经过炭火烧烤,表面微微焦香,再加上黑椒酱汁,啖落有微辣同埋浓郁嘅黑椒味,啲牛舌都咬唔断口。原味同红酒汁烧法都好好味,满足咗唔同口味嘅人。食完饭,我哋都坐住继续饮啤酒,讲吓啲笑话,真系过足瘾。个店舖环境整洁,员工态度都好好,服务态度唔得咁好,食物嘅美味程度就增加咗唔少。而家炭家,系我同班朋友固定嘅烧烤聚脚地啦!
另外一款
至于