2024-02-29 177 浏览
同同事去咗黄大仙嘅现崇山商场食新加坡菜嘅星怡餐厅,餐厅有户外室内座位,营造出舒适嘅用餐环境。今次我地叫左佢哋嘅招牌菜式,肉骨茶同麦片虾!新加坡鱼蛋喇沙里面嘅鱼蛋好弹牙,同埋汤底鲜香浓郁。另外叫左肉骨茶以胡椒调味,入面嘅蒜头系精髓,带嚟一种浓烈嘅胡椒味,好开胃同满足。仲有一道菜系芝士油酥饼配咖哩鸡球,真系惊艳!芝士油酥饼香脆可口,同咖哩鸡球完美结合,咖哩嘅味道醇厚,令人回味无穷。另外仲有一道必食嘅菜式系新加坡麦片虾。啲虾外脆内嫩,麦片炸得金黄酥脆,一口咬落,意想不到嘅好味道迸发出嚟,真系令人惊喜难忘。总括而言,星怡嘅新加坡菜绝对值得一试。佢哋嘅菜式味道丰富,口味独特,每一道菜都带嚟惊喜同满足。
新加坡鱼蛋喇沙里面嘅鱼蛋好弹牙,同埋汤底鲜香浓郁。
新加坡麦片虾
2024-02-28
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
新加坡麦片虾