2017-06-08
自问系米线狂魔,有几钟意?365日超过一半都好想食米线荃湾老板娘米线休息咗一轮重开,当日要揾日拜访!周末8点零去到熟食中心,喺门外排排坐等位,虽然有近10人等位,但15分钟左右已经有位,边等位边填定落单纸,时间好快过~面款、汤底、辣度都有得选择,我拣咗麻酸辣米线,因唔食得太辣但钟意惹味,拣咗BB辣~ 落单纸冇得拣走青,我完全唔食,嘥咗,不过好贴心咁匙羹装住,一吓就扔晒上枱大大碗,第一啖梗系试汤底先,麻香十足辣度我啱啱好食到,配上恰到好处嘅酸爽,非常醒胃,食到后段都忍唔住食唔停口猪腩肉跟米线一齐上,呢个绝对系encore之选肥膏同皮入口即化,肉位松软,总体相当入味,正!朋友就拣咗蒙古汤米线,呢款汤冇得拣唔辣,拣咗BB辣~我饮咗几啖汤试味,好香孜然同香料味,都几特别,偶尔转口味食下都唔错o架~我哋一口气叫咗几款炸物,平均质素都几好,起码新鲜现炸够用心,印象最深刻系招牌菜炸鸡球,大大件咬开嫩滑有汁,而且冇雪味,呢个价位有呢个质素系惊喜嘅~今餐食落超级满足,个汤底好啱我口味,虽然老板娘个位隔涉咗些少,不过一定翻兜