2023-11-07 80 浏览
餐厅系希云街街尾~店舖唔大,座位唔多,keep住都坐得几full😎自助形式点餐攞餐同收拾~食物即叫即整都要预返要啲时间等😉值得等#双层牛肉汉堡 Double Sick! Burger 🍔+ Scramble egg 炒滑蛋Open Kitchen 可以望到整汉堡既过程~啲汉堡原本系一个生牛肉球,煎时会压平佢,所以形状随心啲~感觉美式啲🤣双层牛肉加埋厚度好足够🤩充满牛肉味😁仲有芝士洋葱~见menu推介加Scramble egg 个样好吸引,仲令我谂起日本既eggslut😍滑蛋多到漏出黎😎但蛋味唔算浓,可能被牛味盖过左🤣食到最尾仲净好多牛肉同蛋,料仲多过包🤭HKD96+10#鸡肉汉堡 Sick! Chicken 🍔+ 菠萝 🍍Openrice 见个个大推佢个鸡堡❤️激厚鸡肉😲😲😲见过最厚既鸡堡🙆🏽‍♀️鸡肉用香料腌过有种印度风味,厚得黎都可以炸到外脆内juicy真系几考功夫👍🏻本身配左唔同既蔬菜仲有紫苏叶,fafafoodie 额外加左菠萝🤤系新鲜菠萝‼️‼️菠萝配炸鸡既汉堡真系一绝😚加得好🤗赞自己🤣HKD68+10#洋葱圈 🧅虽然得3件,但每件都大大的😉炸粉加入芝麻,似乎仲加左葱油~第一次见呢

#双层牛肉汉堡 Double Sick! Burger 🍔
+ Scramble egg 炒滑蛋
HKD96+10

#鸡肉汉堡 Sick! Chicken 🍔+ 菠萝 🍍
HKD68+10

鸡肉汉堡+菠萝

#洋葱圈 🧅
虽然得3件,但每件都大大的😉炸粉加入芝麻,似乎仲加左葱油~第一次见呢种做法好特别😆望落以为系硬脆既皮,点知原来唔硬架😛略嫌炸皮厚左啲啲🤫一定要趁新鲜食呀!
HKD34

#一口鸡粒 🐥
鸡粒唔干够嫩,亦都好松化唔油,腌料就应该同鸡堡唔同既🤗见有食评话佢啲鸡粒干,可能改善左喇👍🏻
HKD34

一口鸡粒

#香芋维他奶Sick! 🥤
话自己系摇奶圣手😎见到用香芋雪糕同维他奶shake埋,维他奶令整体感觉light啲冇咁腻~仲有啲烟韧芋圆同焦糖脆脆🤩焦糖脆脆超松脆唔痴牙几惊艳‼️
跟餐+HKD48

香芋维他奶Sick!

#青柠梳打 🍃

Sick! Burger
铜锣湾

鸡肉汉堡+菠萝
一口鸡粒
香芋维他奶Sick!