2020-01-17 383 浏览
因为本人唔钟意饮Earl Grey 所以买左珍珠高峰乌龙拿铁 本来谂紧29蚊真系贵贵地 但听讲迷客夏系台湾十分出名 所以点都试下杯野一拎到上手感觉唔太大杯 叫左少冰 但觉得放得耐左d冰一融会令茶底嘅味道淡左 所以要尽快饮完 乌龙好似唔系依到嘅主打 但无谂过佢茶底又香又浓 沟左鲜奶都无令佢嘅香味褪色 真系令我一试难忘 有种执到宝既感觉除左茶底出色之外 白珍珠好似系佢依间野嘅特色 佢珍珠又圆又大 好有咬口 味道方面同平时黑色嘅珍珠差唔多 但香d又无咁死甜 我谂系用蜂蜜整嘅 配住香浓既乌龙拿铁真系一流唯一觉得唔好嘅位就系 对我依个饮开手摇饮嘅肥婆黎讲 佢size太细 依个价我觉得虽然值 但都想有大杯啲饮 希望以后会出jumbo size拣

2020-01-12