话说小女子系一年前,系西班牙 巴塞度做过半年交流生。无庸置疑地每个礼拜都尝到唔少地道既西班牙菜自从返黎香港之后都无再食过西班牙菜!可能系想keep住西班牙菜最美好个面系脑海里面。今次撞上小妹生日,男友竟安排左呢间西班牙菜同我屋企人一齐庆祝 满心期待七点入座,预留左霓虹灯招牌下既高椅比我地,好有格调侍应亦好有耐性咁同我爸爸一一介绍下menu上有咩好食。Menu 实在系太!可!爱!喇!好中意呢度既画风,充满欧洲风味。夜晚今次6个人一齐食饭,可以share好多款黎食,由其系西班牙最出名既Tapas~首先黎既系Deluxe Toasty Platter 八味吐司 $118系八种唔同既食材配多士食,例如有烟火腿、鹅肝酱、黑松露滑蛋、蒜香虎虾等等。其中我最钟意番茄沙沙,同多士既texture最夹。另外仲想试多啲野,所以再叫左Tasting Platter 滋味拼盘 $168呢个就由主要五种 Tapas组合。最吸睛既莫过于金闪闪个两条蟹肉金卷!果然好好食,金卷无乜特别味,但里面既蟹肉就好有鲜味,连同上面个几粒鱼子咸咸地咁几开胃! Platter其实都系比大家可以一次过试几种Tapas, 太多人既话又

满心期待

七点入座,预留左霓虹灯招牌下既高椅比我地,好有格调

侍应亦好有耐性咁同我爸爸一一介绍下menu上有咩好食。
Menu 实在系太!可!爱!喇!
好中意呢度既画风,充满欧洲风味。

Deluxe Toasty Platter 八味吐司

Tasting Platter 滋味拼盘
Platter其实都系比大家可以一次过试几种Tapas, 太多人既话又会试唔到某种Tapas, 太少人又食唔晒
 矛盾!
Grilled Pork Chop
Grilled Pork Chop $298

成块面咁大既猪排!十分厚肉。
肉质一d都唔韧,配上苹果酱同苹果粒带出轻微既甜味。
罗勒辣肉肠炒蓝青口配蒜蓉多士
罗勒辣肉肠炒蓝青口配蒜蓉多士 $128
有图你睇青口都叫大大只!尚算新鲜。但大约有7至9只到,个汁沾上多士食简直系一流呀!
波士顿龙虾义大利扁面配番茄海鲜汁
波士顿龙虾义大利扁面配番茄海鲜汁 $238

两只中size龙虾盖住晒啲意粉,见到都亢奋
 龙虾肉弹牙,但唔算多。扁意粉就系我最爱,软硬度煮得岩岩好!
因为系小妹生日,妈咪帮我准备左个surprise呢
多谢我既屋企人、男友,同埋Playa de Papagayo 员工既细心准备 ><

离题:虽然而家小妹已经完成系巴塞既exchange生活,但依然忘不了系个度见到既风光。今次食完呢餐西班牙菜真系令我好怀念系巴塞餐厅进餐既回忆,餐厅总系高朋满座,每台都必点一jar Sangria,饮饱食醉先舍得返屋企。巴塞隆纳,等我!我五年内一定会再拜访你
庆祝纪念
生日