2022-12-18
以前已经成日系葵广外卖店买佢地嘅芋圆,荔枝角嘅堂食店选择就更多,餐厅位于工厦 座位都多同阔落🥪慢烤鸡腿芝士蛋吐司吐司沾上蜜糖,食落微甜,入面夹住大大件厚肉嘅鸡腿扒,鸡肉嫩滑,芝士蛋酱多到会流晒出黎,店舖好贴心会提供手套食落层次好丰富,基本上系每枱必点,超好食!🍜蕃茄红烧台式牛肉面新出左台式牛肉面,一睇个汤底颜色就知够晒浓味,蕃茄味唔算出但加左蕃茄令汤底更甜。𩠌真系我食过嘅牛肉面之中最多,除左牛肉,仲有两大旧萝卜,红萝卜,仲有卤水蛋!面质粗幼软硬适中,萝卜红萝卜系劲腍入晒味。🦑花枝丸配淮盐跟餐加左花枝丸,食落入面真系有粒粒花枝,点少少淮盐味道更突出🍡芋头椰汁三色图提过由外卖店食到而家嘅甜品,以足料芋头椰汁做糖水底,食到芋头粒,椰汁都够结身。有三种口味芋圆,口感够烟韧,不过因为椰汁太浓味 ,就唔太食到三种芋圆嘅分别🧋桂花乌龙🧋冻顶乌龙自家制冷泡茶,选用台湾茶叶,经8小时低温冷泡,非常天然,饮落茶味浓但好
🥪慢烤鸡腿芝士蛋吐司
食落层次好丰富,基本上系每枱必点,超好食!
🍜蕃茄红烧台式牛肉面
面质粗幼软硬适中,萝卜红萝卜系劲腍入晒味。
🦑花枝丸配淮盐
🍡芋头椰汁三色图