2020-05-07
之前成日都见到呢间好多人聚集,因为闻到好香烧虾味,要因为一年要去泰国一次嘅我,去泰国班机取消咗,所以就拣咗呢度嘅串烧黎试吓。一路以为呢间野喺兰桂坊,仲要系几显眼嘅位置,应该都唔平,但原来其实唔贵都系十几蚊串!泰式酸辣猪颈肉沙律个辣味刚刚好,唔会太辣,酸酸地好开胃!猪颈肉爽口弹牙!腌料酸酸甜甜,仰好味嘅!泰式串烧配炒饭及杂菜应该系用左泰式酱料炒嘅炒饭,有少少似豉油味,咸咸地,食唔停口,串烧系有猪牛鸡3条,串烧烧得非常嘢味!不过我觉得个沙嗲酱偏甜,点少少就足够。试过呢几款串烧觉得ok, 决定要斋叫串烧填饱个肚🤣!睇吓我哋个串烧阵😆😆😆卖相超靓,未食已经觉得兴奋🥰有六款酱料任点!其实我已经好满意串烧本身嘅腌料味道,唔需要点样点酱料都巳经好够味👍🏾有牛肉、猪颈肉(狂点!因为超钟意食🤣)、鳗鱼、鸡翼同有机露笋。牛肉几好味,唔会硬有肉味,鳗鱼少贵但必点!爽口质感味道都系要赞嘅!总括来讲,唔贵,家声比高,喺中环呢个价钱,系抵食嘅,难怪平时都几多人,推荐👍🏾
泰式酸辣猪颈肉沙律
个辣味刚刚好,唔会太辣,酸酸地好开胃!
猪颈肉爽口弹牙!腌料酸酸甜甜,仰好味嘅!
泰式串烧配炒饭及杂菜
卖相超靓,未食已经觉得兴奋🥰
有六款酱料任点!
总括来讲,唔贵,家声比高,喺中环呢个价钱,
系抵食嘅,难怪平时都几多人,推荐👍🏾