2021-06-12 1379 浏览
用电话落单,想叫虾子柚皮,职员介绍食柚皮鹅掌,又冇特别讲价钱,以为价钱一样,最后发现原来佢菜单根本冇呢个𩠌,佢夹硬用「花胶花菇拼鹅掌」个价$288,再另外加$88。埋单后再check 单,之后msg 问清楚佢收费,有个经理一打嚟就不断讲对唔住,唔好意思,话厨房出错,漏咗俾花胶,话下次嚟请我哋食翻个𩠌,我哋话唔使,想问清楚系收多几多钱,单叫柚皮鹅掌收几多钱,经理净系好似录音机话柚皮$88,鹅掌$56/只,咁话知道收多咗我$64,经理又再录音机上身咁讲话,知道佢哋唔啱,所以老板话请我哋食一次。我地强调我地唔系想R著数,不过想搅清楚,经理又再录音机咁讲话,老板知道佢哋做错,所以同我讲对唔住,话请我嚟食多一次𠮶味𩠌,之后话老板都想同我讲唔好意思。然后老板出场,改口风话其实系厨房未有呢个code,𠮶个System未整好,所以未有有柚皮鹅掌个价钱,要用花胶花菇拼鹅掌嘅价钱再on top加$88先至等如柚皮鹅掌,即系话虾子柚皮:$88花胶花菇并鹅掌:288柚皮鹅掌:$376其实之后佢再讲会同厨房沟通翻,咁先至可以令到张单唔会令客有误会,讲到其实系我误会咗佢一样,个龙门搬完,其实都唔需要再讲所以我哋好

虾子柚皮:$88
花胶花菇并鹅掌:288
柚皮鹅掌:$376

其实之后佢再讲会同厨房沟通翻,咁先至可以令到张单唔会令客有误会,讲到其实系我误会咗佢一样,个龙门搬完,其实都唔需要再讲所以我哋好快都已经收咗线。
2021-06-12