朋友介绍我去铜锣湾「东湖小厨联威餐厅」食,佢话果到D野食好地道又好味,而且价钱唔贵,咁啱今日同朋友去铜锣湾行街之后就心思思走去试下。去到铜锣湾F出口行5分钟左右就到。上到去,环境好有香港冰室feel,我地都行到好攰,坐低就嗱嗱临叫劲多野食医肚。第一碟上黎既系肉丝炒面,肉丝炒面都几大碟六十几蚊黎讲真系好抵食,我同朋友两人食都食唔晒,肉丝炒面咬落口脆脆地真系好好口感,配上D面汁湿湿地真系一流,我地食左啖之后停唔到口,系咁食。食食下第二碟椒盐炒鱿上到黎,炒鱿个皮炒得好脆,D椒盐味渗晒入去个鱿到,配上餐厅提供既汁酱味感不得了。之后牛扒都上到枱,切开块牛扒红红地,应该有6成熟左右,佢又煮得几好,块牛扒又唔会好硬,咬落口质感都好好,可以拍得住出面牛扒店果D牛扒,重点系,牛扒只系五十几蚊好抵。我地配上左红豆冰,红豆冰都无令我失望,甜甜地又唔会话太重奶味,味道我比九十分!整个都好有香港本土味道,配上环境,呢餐我真系要大赞!野食又好有水准,侍应态度又好,呢间餐厅真心高质!

去到铜锣湾F出口行5分钟左右就到。

第一碟上黎既系肉丝炒面,肉丝炒面都几大碟
六十几蚊黎讲真系好抵食,我同朋友两人食都食唔晒,

之后牛扒都上到枱,切开块牛扒红红地,应该有6成熟左右,
佢又煮得几好,块牛扒又唔会好硬,咬落口质感都好好,

用餐时段