📍牛大人台湾火锅吃到饱 🔎旺角弥敦道628号琼华中心8楼-----有一段时间冇食打边炉,心瘾起就捉咗屋企人同我一齐去洽一洽。以为夏天应该冇咁多人,点知竟然都系要等位。呢间分店第一次嚟,装修几新净光猛场地四四方方用餐环境舒适。心血来潮上嚟食点知撞正佢哋同DREYER'S合作紧,可以任食平时7-11 拾几廿蚊条嘅D-COLLECTION系列甜筒同雪条,仲要有我最中意嘅开心果味❤️。(呢个推广做到8月31)汤底选择都几多,左拣右拣最后拣咗三椒酸菜鲜鱼锅汤底,上枱非常有仪式感,竟然系汤同鱼分开上,鱼有有炸过所以冇咁容易散开。食完觉得唔够喉嘅话可以用QR code自己加点台湾鲈鱼片加落去,虽然冇炸过容易散开。但系味道非常鲜甜。澳洲M5和牛片片都系雪花均匀嘅状态,肉脂味浓郁,和牛高质,但其他肉类如西班牙猪梅肉片、纽西兰羊卷肉及花雕酒鸡件其实也很不错。猪梅肉猪味浓郁,羊卷肉香而不膻,花雕鸡则非常入味嫩滑。其他推介食物:鹅脆肠质感如其名,非常爽口脆身;逢甲Q爽鸡脚筋则甚富咬口,卤汁恰到好处,不会太咸,搭配啤酒好夹。;鲜甜海虾好扎实,食得出食材新鲜;脆肉鲩鱼腩鱼脂丰腴,次次都系我嘅encore之选;真猪小
📍牛大人台湾火锅吃到饱
🔎旺角弥敦道628号琼华中心8楼
-----

其他推介食物:鹅脆肠质感如其名,非常爽口脆身;逢甲Q爽鸡脚筋则甚富咬口,卤汁恰到好处,不会太咸,搭配啤酒好夹。;鲜甜海虾好扎实,食得出食材新鲜;脆肉鲩鱼腩鱼脂丰腴,次次都系我嘅encore之选;真猪小香肠就坊间嘅台湾肠一样味,香香甜甜,甚富脂香,出面食都几贵,呢度可以任食;水莲系香港少见嘅蔬菜,种植条件苛刻,属于比较矜贵嘅蔬菜,爽脆清香,不错;芝麻麻吉烧其实即系芝麻汤圆,煮完之后甜甜咸咸,好得意。