2024-02-26 227 浏览
今日揾食之《虾虾烧》,呢间任食3小时任食放题嘅流流水虾BBQ,即夹即烧⋯⋯睇住啲大头虾喺水缸度行黎行去,睇住佢地新鲜仲好活泼,啲流水虾夹完上嚟然后可以拎去烧烤,夹上黎即刻拎去冰筒度冻晕佢先,然后上炉,烤至微微焦香,啲大头虾新鲜仲好多膏,不过头一两次未掌握到系咁比啲虾走甩有啲轮尽,但掌握到之后每转夹到8~10只啦,成个过程好治瘉,好玩又好食,我中意海鲜嘅原汁原味所以冇加啲咩调味而自助区有多种串烧,有各款肉类、蔬菜、海鲜⋯⋯你估到估唔到嘅都有㖞,自助可以加调味根据个人口味搭配,再配上不同风味嘅酱汁。而且熟食区有唔同嘅野食,仲有己经煮好嘅醉虾,食落味道几好食㖞。而饮品区有汽水、茶、啤酒⋯⋯连真露都有架,令外雪糕柜有系回忆嘅密瓜味道雪糕呀