呢间台式火锅店由荃湾再开分店到天水围 主打性价比高既 任食边炉加台式小食 重有重有系任饮台式饮品 餐厅环境有啲樱花树 成个感觉有啲和式风格 呢度亦都有自助区 有唔同嘅蔬菜同埋丸类 亦都有面类 梗有一款啱你口味我地今次叫左任食 Set B $268/位有 极上牛翼板 纽西兰顶级肉眼草饲牛 精选牛板腱 西班牙粟饲猪梅片 日本鹿儿岛茶美豚肉 羊肉卷 同其他熟食小食等等 汤底就系一人一迷你锅 一个系寿喜烧汤 寿喜烧汤叫左系人头计会一人一只生鸡蛋 而另一个系 药膳当归汤 香喷喷既药膳汤味 十分开胃极上牛翼板肉质好嫩滑 油脂分布平均 配埋寿喜烧汤 再沾啲蛋汁食 味觉口感层次嘅升华纽西兰顶级肉眼草饲牛浓浓既牛肉香味 肉质较厚实 日本鹿儿岛茶美豚肉非常有惊喜嘅豚肉片 肉质嫩滑弹牙 配寿喜烧汤亦是一流羊肉羊味都相当出 配药膳当归汤会更加出色小食大家仲可以叫到唔同经典嘅台湾小食 例如甜不辣 盐酥鸡 花枝丸 台湾香肠 而当中仲有我最钟意嘅榴梿炸弹 满满嘅榴梿蓉 简直系放题必点

我地今次叫左任食 Set B $268/位

极上牛翼板