2024-10-20 557 浏览
今次我去咗公司隔离越南餐厅,试咗几道菜,真系好满意!首先系腩肉软法包,包嘅外皮超脆,里面嘅腩肉软滑得嚟仲有一啲香料味,搭配新鲜嘅生菜同香菜,食落去真系好清新,令人一口接一口!再嚟就系烤猪肉捞檬,猪肉烤得刚刚好,外焦内嫩,味道浓郁。捞檬嘅米粉非常滑,配上特制酱汁,整个味道平衡得非常好,唔会太油腻,反而令人有种食咗好饱又唔会腻嘅感觉。然后,我试咗蕃茄蟹饼檬粉,呢道菜真系惊喜!蟹饼外脆内嫩,配上香浓嘅蕃茄酱,令整碗米粉更加有层次感。蕃茄味道清新,唔会太酸,刚好衬托到蟹饼嘅鲜味。最后,越式烤鸡翼就系我今日最爱!鸡翼烤得香脆,皮薄肉嫩,配上特制嘅酱汁,真系无法抵挡!每一口都充满香味,令人停唔落口。总体而言,今次嘅用餐体验非常愉快,无论系味道定系环境都好舒服,绝对值得一试!下次一定会再嚟!