2023-06-21
终于有机会呢间超靓嘅凡高餐厅食野啦~估唔系铜锣湾嘅闹市有一间咁有艺术感嘅餐厅😍周围都放满咗好多梵高嘅画,睇介绍好似系老板自己画㗎~最钟意佢𠮶个打卡位,好似返返去返𠮶个年代咁样,啲咕𠱸劲靓。仲有每张餐垫都系用咗梵高嘅画,真系好靓😍叫咗两个set dinner,一个系普通set dinner,另外一个系健康set dinner,每份都有跟汤、沙律、主食、甜品同埋嘢饮。🥗 沙律:一个系牛油果沙律另一个系雪蟹田园沙律,两个都清清地,加埋啲意大利黑醋好开胃。汤🥣:健康餐真系跟罗宋汤,好粥了入面有好多唔同种类嘅豆,真系食咗都觉得好健康。另一个呢,就加咗$38转杂菌汤,好香菇味,每一啖都食到香浓嘅野菌味。再食埋个橙泡,其实都已经呢几饱吓🤣主食:健康餐拣咗海鲜饭($288)睇睇只新鲜虎虾配埋啲带子同青口,啲饭吸晒啲海鲜汁,好好味😋另一份呢,叫咗炭烧护心牛柳刺身带子,($398)烧得啱啱好外脆内乱,好有牛味,入口一啲都唔靭,好软身好腍,食到停唔到口。🍰甜品:甜品都系跟餐嘅,有窝夫同埋法式焦糖炖蛋。食物质素对得起个价钱,如果join VIP下次食仲有九折添~~~
🍰甜品:甜品都系跟餐嘅,有窝夫同埋法式焦糖炖蛋。