2021-10-31
📍 十三姨 ~ 佐敦白加士街42-50号金宝楼地下6号舖已经9点ish啦,谂住食个快嘅就返屋企,点知好似鬼揞眼咁样🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️就入咗呢间咁嘅嘢😒😒😒 入到去都已经有啲唔对路,算啦好又一餐唔好又一餐,谂住叫佢嘅招牌菜就冇死啦,点知🤯🤯🤯真心好L伏🤷🏻♂️🤷🏻♂️🤷🏻♂️1)十三飞牛汤粉丝配米粉,写到明系汤底就系灵魂,材料包括安格斯牛肩胛、牛肋条、糖心蛋、粉丝配米粉,简单讲只系一个普通肥牛粉丝配米粉,汤底味精太多,饮完一啖口渴到爆🥵🥵🥵其实最基本嘅煮米粉都做得唔好呢一碗嘢点会好食🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️仲要系推介招牌菜🤯🤯🤯简单讲句呢米粉烂晒嘅咁点食😒😒😒其实唔想我食出声啰😖😖😖我可以去过第二间㗎😩😩😩2) 蒜蓉拍青瓜,全晚最好食嘅嘢🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️青瓜新鲜就做到㗎啦。环境正正常常,如果好食就一定会系合理,垃圾到一个点😭😭😭真系千祈唔好去,唔知点解OpenRice 🍚所以咁多Like😤😤😤。