2022-06-19
第一次食完一间餐厅,系觉得需要系OpenRice 写comment,一心见到卖相好似唔错,男朋友想食日本野,嚟试下,点知好难食,好似食垃圾一样,食完成餐饭唔系饱之如会想呕同唔知食咗啲咩咁第一道菜:清酒煮蚬味道好淡,只有葱味,肉又好细第二道菜:南瀛卷寿司卷啲饭系好淋痴口,冇一粒粒饭既感觉,里面啲涵系韧,海胆食落去系苦,通常海胆系好难夹,入口即溶,但佢系可以好轻易夹起,感觉唔新鲜第三道菜:活贝盛合侍应烧完后,鲍鱼只系食到好㶶既味度,蚝仲要一只大一只细,一大一细都正常,但个分别系超级大,细个只感觉系完全唔新鲜,扇贝食落口系好韧同好咸,蚬既肉系劲细第四道菜:蟹味噌甲罗烧卖相好靓,但味道好咸,斋食真系唔okay ,最后拎咗少少嚟捞饭第五度菜:松叶蟹海胆釜饭谂住饭基本野唔会有事喇,侍应拎到嚟叫我哋等15分钟,点知味道系淡到不得了一啲蟹味都冇,海胆味都食唔出,要落豉油先食得落肚,有饭焦,但系啲饭系淋同黏,唔系一粒粒分明第六道菜:黄金海鲜卷依个算系咁多样菜里面较为正常食得落口,但感觉只系普通既海鲜卷,冇任何特别或者要赞总结真系唔会有下次,虽然上菜速度系快,卖相系唔差,但感觉系俾钱买难受,食物既质素会重
第一道菜:清酒煮蚬
味道好淡,只有葱味,肉又好细
第二道菜:南瀛卷
第三道菜:活贝盛合
第四道菜:蟹味噌甲罗烧
第五度菜:松叶蟹海胆釜饭
第六道菜:黄金海鲜卷
总结
真系唔会有下次,虽然上菜速度系快,卖相系唔差,但感觉系俾钱买难受,食物既质素会重要过卖相,依个价钱而咁既食物质素系唔成正比,一啲都唔值,唔洗钱都唔会想再食