2023-07-11
《Verde Mar》📍西营盘站一入到嚟就觉得成间舖头好fresh,好有一种闲情雅致,休闲度假风( ´▽`)𠮶度播嘅歌应该系墨西哥嘅流行音乐?感觉上好似系外国咁🤣🤣依间店主打牛油果健康料埋,所以今次都叫咗好多牛油果嘅餐🥑一上枱就见到好多绿色嘅元素🙈💚💜Taco🐷🐔🐮🥑🥢 💰$99依款Taco一共有三份夹饼with三款唔同嘅馅,包括烧汁鸡脾肉/烤猪肉/特选美国牛扒~每一旧Taco上面都有啲牛油果酱🥑同ranchero cheese 🧀,个口感即刻丰富左✨佢旁边配有两款辣酱🔥,但系meow小编就麻麻哋辣嘢~Al Pastor Pork🐷taco: 第一啖咬落好似食紧猪肉干咁,但系会有微辣嘅感觉🤏Chicken🐔taco: 望到有几多鸡肉粒,食落唔会太干身,而且食食下先发现原来入面有洋葱粒🧅Skirt steak🐮taco (需另加$10升级): 食落去几有惊喜! 因为系食得出烤牛肉嘅味,而唔系普通放咗啲牛肉片落去~系依三款taco入面,meow小编比较钟意依款Taco🤤另外食嘅时候记得拿个碟兜住🤣🤣因为本身Taco有好多馅,好容易会跌到啲𩠌周围都系哈哈🤓幸福指数:😻😻😻😻/5💜Fish C
💜Taco🐷🐔🐮🥑🥢 💰$99
佢旁边配有两款辣酱🔥,但系meow小编就麻麻哋辣嘢~
幸福指数:😻😻😻😻/5
💜Fish Ceviche with Avocado🥑🥢 💰$149
一食落口就有一浸酸酸地嘅青柠味,而且仲有一啲辣汁去调配,再加上粒粒海鱼肉,几有咬口,食得出系几靓嘅肉质( ̀⌄ ́)另外,将蕃茄青瓜,牛油果🥑、海鱼同洋葱粒全部放晒入去墨西哥脆片,再一齐放入口,就会有脆脆地同新鲜嘅多重口感~另外食食吓都食得出有芫荽味~
钟意食辣嘅人可以试吓点依个🤣
幸福指数:😻😻😻😻/5
💜Avocado ice cream🥑🥢 💰$88
一上枱就觉得成个甜品好精致,食落先知上面𠮶个牛油果”核”造型系芒果蓉,雪糕都好绵滑软身,就好似食紧冰冰嘅牛油果蓉咁(^O^)
幸福指数:😻😻😻😻😻/5
💜Avocado smoothie🥑🍹 💰$78
饮落去第一啖觉得超容!!!感觉上系用咗好多牛油果去冲,而且饮落去有淡淡的奶味~一开始未上枱已经听到有搅拌机声,相信系用新鲜牛油果再加牛奶去调配而成嘅饮品,呢个饮落去真系好清新好好饮!
幸福指数:😻😻😻😻😻/5
💜Ice Cappuccino 💰$40
饮落正常发挥,都几大杯(^^)
幸福指数:😻😻😻/5
*需另加一服务费
Yumyum舔舔脷指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
环境指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
服务指数:🧸🧸🧸🧸/6
性价比指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
回头指数:🧸🧸🧸🧸🧸/6
(满分为🧸🧸🧸🧸🧸🧸)
以上属小编主观(非专业)食评,所有意见只供参考( ´▽`)
📍Verde Mar
🗺 西环西营盘水街 41号地舖