2013-03-01 1517 浏览
喺官塘谂唔到食乜好,见之前下昼黎LEE到饮茶都唔差的所以一于黎试下DINNER LA入座时间系8点到啦!但个场好少人呀!当日系新年㖞我地一行6个人,叫左一个4人餐,再叫左3个𩠌6先讲下个4人餐先卤水拼盘,有猪耳、鸭肉、鸭翼、豆腐,味道不错的也不会死咸唔知乜乜鱼胶炒西芹,个D鱼胶好得意架,有D似JELLY,又比JELLY硬D啰!又好似好重胶质咁,但一D味都冇架鱼菇炆鹅当,冬菇有阵味架,鹅掌我冇食,只系食左垫底的生菜,相信生菜好难会难食的例汤:发财好市汤,汤是冇鲜味可言的,只系死咸脆皮烧鸡,单看外表是冇问题的,每人夹了一旧后发玩只鸡超多血水呀,终于叫服务员来看看,服务员将碟鸡取走了,我们还以为她帮我们换过一碟,当我们还想给肔一个"赞"时,她竟奉上以下的一碟放入微波炉番叮的鸡给我们,我地真系"O"哂嘴呀鸡叮了会好"鞋"的,我真系忍唔住要帮牠拍个写真呀!老实说,我们不是贪你换过碟比我地,但真系唔会谂咁大间酒楼,竟然会将一碟超多血水的鸡给客人还不够,还将番D的鸡给客人品尝啰蒸鱼,唔会难吃的另叫了芋头带子盒,好似芋角咁啰,带子当然是雪柜货啦!肯好的不会太油菇菇炒牛柳粒,菇菇好好味,牛柳粒是无牛味的

入座时间系8点到啦!但个场好少人呀!当日系新年㖞

我地一行6个人,叫左一个4人餐,再叫左3个𩠌
先讲下个4人餐先
卤水拼盘,有猪耳、鸭肉、鸭翼、豆腐,味道不错的也不会死咸

例汤:发财好市汤,汤是冇鲜味可言的,只系死咸
鸡叮了会好"鞋"的,我真系忍唔住要帮牠拍个写真呀!

蒸鱼,唔会难吃的

另叫了
菇菇炒牛柳粒,菇菇好好味,牛柳粒是无牛味的

吃完这顿晚餐后,完完全全明白为何个场会这样冷清的,可一不可再呀
2013-02-12