2007-12-21
与老友记聚旧,老友记就我住呢区,话想试下呢间。早就听见呢间又贵又唔掂,不过志在聚旧,好又一餐唔好又一餐,当见识下,冇所谓啦!呢间野号称中日火锅,但系无论装修菜色都系唔中唔西唔日,总之四不像啦!本来打边炉都唔需要厨房功夫,求其用料新鲜就掂。不过呢间野净系独沽一味追求高毛利,除左猛咁推销海鲜(?)之外,好多火锅料都唔肯正正经经,实实济济,用基本材料,一味加D瑶柱,蟹子等等花巧野落去,然后卖高价钱,而且D苛捐杂税吓到我地呢D普罗大众眼凸凸,一坐低未叫野已经每人几十皮!叫左D大路野好似牛肉,丸、菜、少少海鲜,诸如此类,虽然都OK,正就讲唔上啦!不过唔好忘记D价钱超越大市,如果收咁贵都唔俾番咁上下野人食就绝对冇良心!总而言之,冇下次帮衬喇!睇佢D手法亦都唔系似做街坊生意,只系博地旺,靠D生客或者D地保大哥打趸!