2019-09-12 2126 浏览
里日系中环置地附近揾地方食lunch,周围都冇位,所以黎左里度,就算lunch hour都系得五六台,令人惊讶 (后尾发现可能大家都知道好难食...)或者系里度唔好彩啦,今日同行朋友唔食牛,所以冇食到我估系里度较优胜嘅牛科理?最近好想饮汤,所以单点左soup of the day,mushroom soup,佢就唔系人地嘅mushroom cream咁creamy同菇味浓,其实我觉得佢系足料嘅,但感觉放好多dried mushroom,所以𠮶种菇味并唔系我所幻想嘅mushroom soup味,所以我真系唔识欣赏Grilled shrimp avocado salad,应该系全餐最好食嘅野,虾弹牙惹味,不过我会希望佢加埋黑橄榄🤣朋友忽然想食洋葱圈,你可以话佢好抵嘅,但会唔会大件同大碟左少少呢...每人食左两三旧就饱左...其实朋友叫左个菇嘅意粉添,难食到啲意粉好鞋好硬(我自问拉面食超硬面,我都觉得硬!)唔知系米懒健康用gluten free意粉,个感觉好似,真心难食,菇亦有种dried mushroom嘅韧感...加上碟底大概有两table spoon油咁😑Lunch hour都有啲赶,

Mushroom  soup

Grilled  shrimp  avocado  salad

Onion  rings

其实朋友叫左个菇嘅意粉添,难食到
Lunch hour都有啲赶,但里度嘅速度真系不敢恭维🤦🏼‍♀️真系抵佢冇人,啲server好似系平行空间咁💩
2019-08-09
午餐