2024-10-05 1002 浏览
《The Pantry Cafe - 葵芳》星期三,又系食好西既日子😌今次带左我同事去葵芳食我好喜欢去食梳乎厘pancake 既cafe食brunch🥰之前我一般都系去旺角分店,原来葵芳都开左一间呙,以后星期三既lunch又多一个地方比我选择啦☺️我哋去既时候刚好仲有lunch menu,每人叫左一个lunch set 再加钱转呢度最出名既奶昔,套餐可以拣沙律或者餐汤,食完再加多个我最钟意既梳乎厘pancake就够晒喉啦🫶🏻💁🏻‍♀️温泉蛋牛柳粒意大利饭&红酒烧汁我今次就试左用红酒汁烹调既牛柳粒配意大利饭,个饭系用左白汁去煮,食得到意大利饭果,我种半生熟既口感,食落creamy 香滑,督穿埋个温泉蛋等啲蛋汁流出,配埋个白汁意大利饭,味道好夹 个牛柳都唔会煮到烂晒无左口感,咬落有阵阵红酒香,食落有肉味💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔凡惠顾lunch set,只需加$25就可以转餐饮做奶昔😆薄荷朱古力奶昔好浓郁好厚身,食得到粒粒既朱古力碎同朱古力酱,薄荷味都算几浓厚,可以encore 🫶🏻 💁🏻‍♀️蕃茄烩羊脚肉伴薯茸&酸种面包同事就拣左烩羊脚仔,由于我唔太好羊肉,不过值得一提系个薯蓉好creamy 好香
《The Pantry Cafe - 葵芳》

💁🏻‍♀️温泉蛋牛柳粒意大利饭&红酒烧汁

💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔

💁🏻‍♀️蕃茄烩羊脚肉伴薯茸&酸种面包
同事就拣左烩羊脚仔,由于我唔太好羊肉,不过值得一提系个薯蓉好creamy 好香牛油味,用黎配酸种面包同肉汁应该会几好食,个汁带有阵阵蕃茄既甜味,羊肉食落都唔算臊,可以一试

💁🏻‍♀️焦糖脆脆奶昔

我同事一饮就话好喜欢呢个奶昔,佢个base系云尼拿既奶昔,再喺上面放左whipped cream 同焦糖脆脆,十分香甜好味,连我都忍唔住偷食两粒脆脆呀

💁🏻‍♀️Ricotta 厚班戟,抹茶忌廉酱,红豆,脆米&抹茶蕨饼

梳乎厘pancake我就拣咗我哋两个都钟意食嘅抹茶口味,上面层抹茶忌廉酱好浓郁,食落有回甘,味道唔会太甜,配返软绵绵嘅梳乎厘pancake 真系好合拍,另外佢嘅抹茶蕨饼都十分烟靭好味,几乎系每次嚟到都必点嘅item
2024-10-02