餐厅: 清新素食咖啡店
资讯:

2023-10-03 687 浏览
今日第一次食呢间,叫左个黑松露西兰花素虾天使面配杂菜汤。个杂菜汤肯定唔系罐头汤而系真系直接煮嘅汤。因为罐头汤一定有好多洋葱甚至系蒜头,正式素食店又点会有五荤 ? 我食嘅呢碗就绝对冇五荤,仲好难得地佢落左姜汁去驱寒,呢样系其他素食店冇做嘅,所以好多时我只食素果日会因为太寒凉而胃气胀而唔舒服,而呢碗汤有落姜汁,解决左呢个问题。讲返个天使面,蔬菜方面系有啲唔够新鲜,我估我食嘅时候系摆左几日嘅材料嚟,而其他人嘅评论写到好霉霉旧旧嘅果位客人食嘅可能比我食嘅摆得更多日。😶😶 而且有几件菜有啲黑边冇切走,如果可以一早切埋啲黑色啡色果啲唔知氧化定污漕嘢先煮会更好。不过个黑松露我觉得好正常,未食之前搞一搞捞一捞先食会好啲,因为啲黑松露汁系流晒落底部,而且素食店唔用奶类制品,冇忌廉加强黑松露个味,当然会淡好多。但肉眼睇已经有好多黑松露,食落去系正常冇厄人嘅,最紧要捞多捞个底先食。个天使面软硬度都好适中。份量都好大,55蚊一个黑松露天使面呢个容量已经好君真。虽然我食完都系同以往一般素食店一样系唔够饱。呢个系素食呢样嘢嘅本身问题。总概嚟讲,每样嘢都冇问题,几好,唯一问题系材料唔够新鲜,啲菜摆得耐。解决问题嘅方
今日第一次食呢间,叫左个黑松露西兰花素虾天使面配杂菜汤。

总概嚟讲,每样嘢都冇问题,几好,唯一问题系材料唔够新鲜,啲菜摆得耐。解决问题嘅方法系大家多啲帮衬佢,等佢可以每日用最新鲜又抵嘅价钱买返嚟嘅材料嚟煮俾大家食。因为买材料一定系大量买先有得平,材料买得平先可以卖俾客人卖得平。客人多啲去,先可以令材料保持新鲜好味又够平。一间食物品质好唔好嘅餐厅,都系好睇啲客够唔够。平时揾素食店已经够难,希望大家可以好好咁保养呢间小店,等我得闲又可以再嚟食,仲要系食更新鲜更好味嘅食材。