2018-11-17 1038 浏览
喺附近睇完戏都八点零,订左枱都等左阵先入得。环境方面,虽然间铺都算大,但坐得密密麻麻,加埋好应声,当日又有好多游客,嘈到就算对住坐都要超大声先听到对方讲咩。食物叫左:百秒黄花鱼,马来风光,莆田荔枝肉;阿元香草鸡,农家擦粉黄花鱼当晚我地落order后无几耐就话卖晒。砂锅上枱外型已经吸引。同埋姜葱好香,有饮左少少「汤」,都好够鱼味! 不过好多细骨⋯食得唔够爽!马来风光同莆田荔枝肉:同一般小炒店或者连锁快餐店晚餐味道分别唔大。不过几欣赏佢用荔枝肉,无菠萝咁酸甜,多左种清爽。但另外两个菜令我地好失望⋯ 阿元香草鸡上枱时完全未解冻咁,入面重系结晒冰好硬!可能系太多客,佢根本handle唔切⋯农家擦粉又系图文不符。上枱我地以为佢送错!变左似汤多过擦粉⋯大家都食左两啖就放弃⋯之前有朋友都话过莆田好味⋯ 但当晚我地感觉系太多人,服务唔够(叫左三次埋单先真系有人做),上菜快到一早整好咁。到底系唔好彩,定质素本来参差?
喺附近睇完戏都八点零,订左枱都等左阵先入得。

食物叫左:
百秒黄花鱼,马来风光,莆田荔枝肉;
阿元香草鸡,农家擦粉

百秒黄花鱼