2018-01-02 158 浏览
今日约左朋友仔去九龙城食个饭聚下旧,我本身都谂住黎九龙城食泰菜,不过朋友仔话佢喉咙有D痛,所以我们转左去Pavia食意大利菜。唔知大家会唔会同我一样系个餐包迷,每次都好期待食餐厅的餐包。餐厅的餐包均暖粒粒脆卜卜。外脆内软的芝麻餐包,芝麻本身已经好香,加埋软滑的牛油,又真系几好食。另外,餐厅仲会提供脆卜卜的蒜蓉多士,多士够干身但又唔会过硬。我好欣赏餐厅的蒜蓉多士系搽满蒜蓉牛油,味道上好满足哦!为食的我俩叫左一份意式酥炸鱿鱼圈。餐厅仲会提供新鲜蕃茄酱汁及柠檬比大家调味,令鱿鱼圈食落唔会有太油腻的感觉。鱿鱼圈无雪味,仲只系用左薄薄的粉炸。另外,我们仲点左一份夏威夷风味薄饼。Pizza系用薄脆的饼底,加上甜甜的菠萝、焗香了的火腿及拉丝的Mozzarella Cheese。身为食肉兽的我,当然要叫返块排食下啦!呢块烧美国顶级西冷牛扒烧得岩岩好,再加埋香滑的薯蓉,真系好极!最值得一提的系餐厅用了牛油去煎香D瓜菜。牛扒的牛味都几浓厚,肉质又几嫩。见到好多枱都有叫到Apple Crumble==============================钟意我的分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家

餐包

意式酥炸鱿鱼圈

鱿鱼圈无雪味,仲只系用左薄薄的粉炸。
意式酥炸鱿鱼圈

夏威夷风味薄饼

烧美国顶级西冷牛扒

牛扒的牛味都几浓厚,肉质又几嫩。
烧美国顶级西冷牛扒

见到好多枱都有叫到Apple Crumble
苹果金宝

钟意我的分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续吃掉世界,甚至吃掉整个宇宙!(哈哈)