2020-03-24 235 浏览
朋友生日,想揾间静静地餐厅食饭倾吓偈,上网揾到呢间餐厅,又近我地住嘅地方,就决定嚟试吓。餐厅位置唔显眼,石硖尾地铁站行一段路再上一条楼梯,经过间学校就到啦。餐厅唔大,装修配灯光营造比较温馨浪漫嘅感觉,主要以木为主题,门口系一个画画嘅工作枱,墙上面亦挂住啲艺术作品。我地无叫到set dinner,决定散叫。同埋只要叫佢地嘅menu嘅任何野食都会附送一杯餐饮,真系好抵呀。我地叫咗白酒煮青口,青口新鲜好味,个汁好清甜,好香浓,可惜太少啦,我同朋友一人一啖清埋个白酒汁。🤤蒜香鸡翼,炸到好香脆,味道唔会好咸,亦唔会好油,强烈推介!下次可以再encore。🥰另外叫咗龙虾汁虎虾意粉,每条意粉都沾有龙虾汁,浓郁嘅龙虾味,虎虾反而有啲唔够弹牙,但都剪得香口,唔错唔错。😋甜品叫咗柠檬挞,酸味啱啱好,有清新嘅柠檬香,个挞皮又够脆,可以食多几个都唔觉漏。餐厅亦都好贴心咁写埋happy birthday,朋友都好开心。🥳平日夜晚唔多人,个晚有两三枱客人,坐得舒服又够静,啱哂同一两个朋友聚会或者同另一半平时拍拖嚟食。呢间餐厅绝对系用心烹调食物,而且价格非常合理,有机会会再嚟试吓menu上面其他菜式。

白酒煮青口
蒜蓉炸鸡翼