低调高质自家料理日本菜🤤一月一度同好朋友食好西,都系食日本野好,可以坐低慢慢食。上网见到呢间评语都吾差,就book位试下。同朋友七点去到, 餐厅环境有家居感觉, 都几舒服。 咁啱有16周年嘅优惠, 同朋友叫咗象拔蚌刺身,吞拿鱼刺身,三款寿司,韩式八爪鱼,炸鸡软骨天妇罗同埋咖哩乌冬。个前菜非常好食好特别,好似一啲蒟蒻加海藻🌿小食,韩式八爪鱼,小小辣,配生嘅八爪鱼,都几野味,送酒一流。炸鸡软骨,唔会失手嘅菜式😗海中虾天妇罗,个虾都新鲜,天妇罗粉又唔会太多唔错。舞菇天妇罗,呢个都几特别,未试过所以点左黎食, 净食个味淡咗少少,点返天妇罗酱汁就啱啱好喇😳象拔蚌刺身($180)好新鲜唔使点 wasabi 都唔会腥, 本身自己唔太钟意象拔蚌个质感,呢个都几好, 可以接受都几好食。吞拿鱼刺身三点盛($238), 有三个位置嘅,背脊,中腩同大腩。 背脊冇咁肥中腩肥少少大腩再肥d, 咁梗系大腩最肥美好食水💕yummy另外我哋都叫咗三款寿司,三文鱼腩,左口鱼边同蟹膏军舰。 我最钟意蟹膏军舰, 蟹膏好新鲜好香又甜,蟹膏都俾得多😍,推介!食埋个咖哩乌冬就饱晒,乌冬当然系道庭,所以一定弹牙冇得输, 个咖哩汁唔会
低调高质自家料理日本菜🤤

一月一度同好朋友食好西,都系食日本野好,可以坐低慢慢食。

上网见到呢间评语都吾差,就book位试下。

个前菜非常好食好特别,好似一啲蒟蒻加海藻🌿
前菜

韩式八爪鱼

炸鸡软骨,唔会失手嘅菜式😗
炸鸡软骨

海中虾天妇罗,个虾都新鲜,天妇罗粉又唔会太多唔错。

海中虾  舞菇  天妇罗

象拔蚌刺身

吞拿鱼刺身三点盛

三文鱼腩  左口鱼边  蟹膏

食埋个咖哩乌冬就饱晒,乌冬当然系道庭,所以一定弹牙冇得输, 个咖哩汁唔会辣但系个味都几浓郁, 本身乌冬冇乜味所以捞埋食,岩岩够味。
咖喱乌冬

如果多人去,应该可以坐日式房间,除鞋坐喺梳化榻榻米,闩埋门饮下酒食下野吹下水,几舒服。 啱晒一堆朋友仔约埋gathering~~
2019-03-09
韩式八爪鱼