2022-04-15 754 浏览
难得今日系假期,决定同阿仔一齐去食个休闲午餐。风车系收藏咗好耐嘅小店,终于有机会去试一次喇。到达餐厅时约1:30,基本上系满座的。午市套餐嘅选择甚多,汉堡餐有六个选择,非汉堡则有十款,而且价钱十分亲民。因为已好耐冇食burger,我要咗个流心蓝芝士牛肉汉堡,阿仔则要咗一份酱烧猪扒土耳其三文治,另外加钱要两份法式龙虾汤,餐饮就要咗两杯冰水果茶。好耐冇饮龙虾汤,碗汤嘅味道又真系几鲜美,算喺有个小小惊喜。至于个牛肉汉堡对我嚟讲算系有少少中伏,但系这不是餐厅的错。之前阿仔话蓝芝士几好味,所以我都想试吓,但依家知道原来这不是我杯茶,下次亦都唔会再想要食佢。蓝芝士虽然唔好味,但系块牛肉本身肉汁都几好,应该是手打的,钟意食蓝芝士嘅人应该会喜欢尼个套餐。阿仔要嘅酱烧猪扒土耳其三文治卖相甚吸引,佢话味道亦非常唔错。跟餐仲有些少少沙律同埋薯条做配菜,咁嘅价钱真系算系咁喇。今次系第一次嚟试食,我对它餐牌上其他食物都十分有兴趣。晚市堂食开番后一定会同屋企人嚟再次帮衬。

好耐冇饮龙虾汤,碗汤嘅味道又真系几鲜美,算喺有个小小惊喜。

龙虾汤和水果茶

流心蓝芝士牛肉汉堡